fbpx

5 bizarre plekken voor een kartbaan!

In Nederland kennen we met name indoor kartbanen en deze liggen meestal gewoon simpel op een industrieterrein. Onze outdoor circuits kennen al wat mooiere locaties, maar voor écht bijzondere locaties moeten we toch naar het buitenland. In deze Race Blog geven we je enkele bizarre plekken voor een kartbaan.

Karten in Spa-Francorchamps

We beginnen het dichtst bij huis in ons buurland België. Iedereen kent het legendarische Formule 1 circuit van Spa-Francorchamps, maar wist je dat je daar ook kan karten? Verschillende Nederlandse kart competities rijden daar zelfs hun wedstrijden! Je rijdt dan niet op het échte autocircuit, maar op een kartbaan die zelf ook gave hoogteverschillen heeft. Dit kartcircuit ligt in het circuit, dus je ziet de auto’s vlak naast je voorbij scheuren. Bekijk hier een video van het kartcircuit:

Play Video

Las Vegas

In Las Vegas kan alles, zo kan je er ook een enorm gave kartbaan bezoeken. Je kan hier in de bloedhete woestijn karten met uitzicht op de indrukwekkende stad. Ook ’s avonds zorgt dit voor spectaculaire omstandigheden, bekijk onderstaande video maar eens:

Play Video

Dubai Autodrome

Een andere locatie is de kartbaan van Dubai. Net als het kartcircuit in België ligt ook deze kartbaan naast een Formule 1 circuit. Hier zal je trouwens eerder de weersomstandigheden van Las Vegas treffen dan die van België. De kartbaan zelf is ook echt de moeite waard om te bekijken:

Play Video

Karten in achtertuin

Een droom van velen: een eigen kartbaan! Mocht je nog ergens een zakcentje over hebben, dan kan deze droom in Noord-Ierland werkelijkheid worden. Hier staat namelijk een gigantische villa te koop mét een kartbaan in de achtertuin. Dit noemen we nu echt één van de bizarre plekken!

Play Video

Karten op een boot

Een kartbaan in een achtertuin is bizar, maar het kan nog gekker. Zo hebben twee cruiseschepen van Norwegian Cruise Line een kartbaan op hun dek. De kartbaan zelf is erg mooi en ze rijden er met elektrische karts. Helaas staan deze wel erg langzaam afgesteld, maar de unieke locatie van deze kartbaan hoort gewoon in deze lijst thuis. Bekijk hieronder een video van de kartbaan op het schip:

Play Video
Staat jouw vraag, idee of onderwerp er niet tussen?

Heb je een idee, vraag of opmerking? Leuk! We horen graag van je. Voor contact zijn we enkel per e-mail bereikbaar, maar we streven er hierbij naar om je binnen 24 uur van een reactie te voorzien.

Kartlessen voor jeugd

Eerste kartles gratis!

Word lid en race op verschillende locaties door Nederland. De Race Academy is de meest voordelige manier van karten als sport.

Geen eigen kart of spullen nodig; alles is bij de prijs inbegrepen.

Jouw eerste kartles ontvang je gratis en het lidmaatschap is op elk moment kosteloos opzegbaar, race je mee?

Vragen? Mail naar info@denhartogracing.com.