fbpx

8 dieren die sneller zijn dan een kart!

Wij mensen zoeken de snelheid op in een auto, achtbaan, boot of vliegtuig. Ook karten hoort daar natuurlijk bij, maar welke dieren zouden ons hierbij kunnen inhalen? Moeder natuur kan ons namelijk áltijd verslaan, zo ook als we in de kart zitten. Aangezien het binnenkort dierendag is, hebben we een speciale dierendag Race Blog! We vergelijken de snelheden van dieren met de snelheid van een huurkart op een buitencircuit die zo’n 80 km/h behaalt. Jouw hond zal je in een kart niet bijhouden, maar wat dacht je van deze dieren?

Snelheid kart

We verklapten het al: een huurkart op een outdoor kartbaan gaat zo’n 80 km/h. Wist je dat er ook karts zijn die nog veel sneller gaan? Je leest er hier meer over.

8. De Thomsongazelle (80 km/h)

Het eerste dier dat gemakkelijk net zo snel rent als dat jij vol het gaspedaal intrapt, is de Thomsongazelle. Eén van de bekendste grazende dieren van Afrika, je zal ze dus niet zo snel treffen naast de kartbaan. 😉

7. Leeuw (80 km/h)

Dé koning van het dierenrijk kan ons tijdens een intensieve kartheat ook gemakkelijk bijhouden. Met 80 km/h aan topsnelheid wil je die liever niet achter je aan hebben…

6. De Blauwe Gnoe (80 km/h)

Het volgende graasdier is een prooi voor de leeuw, dus die kan wel wat snelheid gebruiken om weg te vluchten. Ook deze diersoort behaalt zo’n 80 km/h.

5. De Gaffelbok (96 km/h)

Het eerste dier dat niet in Afrika leeft en alleen het jachtluipaard voor zich hoeft te dulden als snelste landdier, is de gaffelbok. Daarnaast kan dit beest ons zelfs inhalen met een topsnelheid van ruim 96 km/h.

4. Het Jachtluipaard (98 km/h)

Daar is ie dan! Het snelste landdier ter wereld, die wil je écht niet achter je aan hebben. Al trap je nog zo hard het gas in, het jachtluipaard (ook wel de cheeta genoemd) zal je met gemak inhalen door zijn topsnelheid van 98 km/h. Mocht je voorsprong groot genoeg zijn, dan kan je misschien nog net wegkomen. Het jachtluipaard houdt deze snelheid namelijk slechts 20 seconden vol.

3. De Zeilvis (100 km/h)

Oké, nu spelen we een beetje vals. Karten doen we namelijk niet op het water, maar mocht je op de één of andere manier toch een zeilvis tegenkomen, dan ga je het zeker verliezen. Deze vis behaalt snelheden tot 100 km/h.

2. Fregatvogel (153 km/h)

Een vogel zal je wellicht eerder tegenkomen, zo ook verschillende Formule 1 coureurs. Zoals Sebastian Vettel die in Canada 2016 een paar zeemeeuwen tegenkomt.De fregatvogel behaalt snelheden van zo’n 153 km/u, waarmee ze de snelheid van een gemiddelde huurkart bijna verdubbelen. Easy win!

1. De Slechtvalk (320 km/h)

Als je een race wilt doen tegen een slechtvalk, ga je het gegarandeerd verliezen. In de aanval kan deze geweldige jager snelheden behalen van 320 km/h. Daar komt bij dat deze vogel over de hele wereld voorkomt, ook in Nederland. Er is dus één dier die je op de Nederlandse kartbanen niet zal verslaan: de Slechtvalk.

Drag Race jachtluipaard vs. Formule E

In onderstaande video zie je een Drag Race tussen voormalig Formule 1 coureur Jean-Eric Vergne in een Formule E bolide en een jachtluipaard. Dit filmpje is gemaakt om aandacht te vragen voor klimaatverandering.

Play Video
Staat jouw vraag, idee of onderwerp er niet tussen?

Heb je een idee, vraag of opmerking? Leuk! We horen graag van je. Voor contact zijn we enkel per e-mail bereikbaar, maar we streven er hierbij naar om je binnen 24 uur van een reactie te voorzien.

Kartlessen voor jeugd

Eerste kartles gratis!

Word lid en race op verschillende locaties door Nederland. De Race Academy is de meest voordelige manier van karten als sport.

Geen eigen kart of spullen nodig; alles is bij de prijs inbegrepen.

Jouw eerste kartles ontvang je gratis en het lidmaatschap is op elk moment kosteloos opzegbaar, race je mee?

Vragen? Mail naar info@denhartogracing.com.