fbpx

Karten combineren met school: is dat mogelijk?

School is in de meeste gevallen belangrijker dan sport. Tóch kan je er flink moeite mee hebben om sportactiviteiten te laten liggen omdat je nog huiswerk moet maken. Hoe los je dit nu praktisch op? We geven je in deze Race Blog een paar tips!

School vs. sport!

We begrijpen het volkomen als je jezelf liever richt op jouw favoriete sport dan op het ‘saaie’ huiswerk van school. Toch moet je jezelf altijd afvragen wat belangrijker is: sport of school? Er zijn topsporters die school deels naast zich neer hebben kunnen leggen omdat ze een groot talent hebben, maar de meesten blijven doorleren. Zo reisde Max Verstappen al de hele wereld rond in de kartsport, maar volgde hij ook nog gewoon school. Turner Epke Zonderland is meervoudig wereldkampioen in zijn sport, maar hij heeft ook een ontzettend pittige opleiding afgerond: geneeskunde. Hij studeerde gedurende 12 jaar en mag zich sinds 2018 officieel arts noemen. Tijdens zijn studie reisde hij de hele wereld rond voor allerlei wedstrijden, won hij verschillende titels én won hij goud op de Olympische Spelen van 2012.

Waarom school volgen?

Zo zie je maar dat combineren mogelijk is, maar waarom zou je dit nu willen? Dat hangt van een paar dingen af. Op welk niveau sport je en kan je daar nu of in de toekomst voldoende geld mee verdienen? Hoe zeker is het? Waar ben je van afhankelijk? In sommige sporten is de kans op bijvoorbeeld blessures namelijk groot. Ook na je sport, vroeg of laat, moet je jezelf kunnen onderhouden. Daar is geld voor nodig! Hoe veel je met sporten kan verdienen, is erg verschillend. Toch is één ding zeker: er zijn relatief weinig sporters die daadwerkelijk doorstromen en er hun brood mee kunnen verdienen. Vraag jezelf dat dus goed af en laat je adviseren!

Hoe kun je het combineren?

Je hoeft je sport natuurlijk niet helemaal op te geven. Het is namelijk prima te combineren, zo ook de kartsport! We geven je een aantal tips. Allereerst is het belangrijk om je tijd goed in te delen. Maak duidelijke schema’s en bouw structuur op, zodat je alles op tijd af hebt. Besteed je tijd goed door bijvoorbeeld onderweg naar het circuit je huiswerk te maken. Ook op de racedag zelf ben je niet continu aan het racen, waardoor je in de pauzes aan je huiswerk zou kunnen.

Daarnaast kun je je trainingen zelf indelen. Jij bepaalt in de kartsport (tenminste; bij onze Race Academy) waar en wanneer je traint, dat is een groot voordeel. Zo kun je zelf bepalen of je er tijd voor hebt!

Bespreek het met je school!

Ben je fanatiek aan het karten en wil je jouw dromen achterna? Overleg dan ook eens met school en vertel hen jouw situatie. Wellicht kunnen ze je wel interessante alternatieven bieden, waardoor je alsnog school kunt volgen. Wist je dat er ook speciale talentscholen bestaan?

Wees reëel!

De kans dat je daadwerkelijk je brood gaat verdienen met jouw sport, is klein. Wees daarin reëel en bekijk de mogelijkheden goed. Er zijn weinig coureurs die daadwerkelijk betaald krijgen om te racen. Ook zij moeten meestal aan de bak als bijvoorbeeld instructeur of spreker. Je kunt dus ook een beetje creatief zijn om je doelen alsnog te bereiken!

Lees ook: kun je geld verdienen met karten?

Karten als sport

Wil je graag karten als sport beoefenen? Super leuk én het hoeft niet duur te zijn! Bekijk bijvoorbeeld onze Race academy; de grootste race-opleiding van Nederland.

Staat jouw vraag, idee of onderwerp er niet tussen?

Heb je een idee, vraag of opmerking? Leuk! We horen graag van je. Voor contact zijn we enkel per e-mail bereikbaar, maar we streven er hierbij naar om je binnen 24 uur van een reactie te voorzien.

Kartlessen voor jeugd

Eerste kartles gratis!

Word lid en race op verschillende locaties door Nederland. De Race Academy is de meest voordelige manier van karten als sport.

Geen eigen kart of spullen nodig; alles is bij de prijs inbegrepen.

Jouw eerste kartles ontvang je gratis en het lidmaatschap is op elk moment kosteloos opzegbaar, race je mee?

Vragen? Mail naar info@denhartogracing.com.