fbpx

Karten als sport versus karten voor de lol!

Als je weleens op een kartbaan bent geweest, heb je ze waarschijnlijk wel gezien; snelle jongens in professionele kartoutfits. Zij beoefenen karten als sport (de kartsport) en daar is het maar lastig van te winnen. In dit artikel gaan we de vergelijking tussen karten als sport en karten voor de lol maken. Wat verandert er als het serieuzer wordt? Race mee!

Karten voor de lol

Karten voor de lol kan op elke kartbaan, je kan (bijna) overal een kart huren en plezier maken. Rondjes scheuren tegen je vrienden of familie, veel mensen doen dit weleens. Meestal blijft het echter bij één of twee keer per jaar. Sommige fanatiekelingen gaan elke maand, maar de echte pro’s trainen elke week. Zij zijn dan ook lastig bij te houden!

Karten als sport

Als je elke week gaat karten kun je wel zeggen dat je karten als sport beoefent. Je traint om sneller te worden en wellicht rijd je wel wedstrijden. Wekelijks trainen doe je namelijk niet voor niets; snellere rondetijden noteren of voorbereiden op wedstrijden, daar doe je het voor.

De verschillen

Zodra je karten als sport uitoefent, zal je merken dat er een aantal verschillen optreden. Zo ga je er nu voor zorgen dat je elke ronde op de limiet rijden, rustig rijden om bij je vrienden te blijven zit er niet meer in. Je bent geconcentreerd én gemotiveerd om net dat beetje meer uit de kart te halen. Op weg naar het baanrecord!

Waar rondetijden voorheen niet zo veel uitmaakten, doe je er nu alles aan om die ene duizendste eraf te halen. Daarnaast probeer je met snellere jongens op te trekken; samen trainen word je sneller van. Je kunt namelijk altijd in je eentje gaan rijden (of met langzamere vrienden), maar dan heb je nooit een goede vergelijking. Dat is echter wel belangrijk om jezelf te verbeteren!

Karten als sport kan helaas (nog) niet op elke kartbaan; de ene kartbaan organiseert namelijk kartraces en de ander niet. Je zal dus steeds meer gaan trainen op de kartbanen waar de kartwedstrijden georganiseerd worden.

Wil jij ook karten als sport?

Lijkt het jou leuk om ook in de kartsport actief te zijn? Bekijk dan eens onze Race Academy voor kinderen of lees welke kartraces er te rijden zijn in Nederland. Heb je vragen over deze sport? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Staat jouw vraag, idee of onderwerp er niet tussen?

Heb je een idee, vraag of opmerking? Leuk! We horen graag van je. Voor contact zijn we enkel per e-mail bereikbaar, maar we streven er hierbij naar om je binnen 24 uur van een reactie te voorzien.

Kartlessen voor jeugd

Eerste kartles gratis!

Word lid en race op verschillende locaties door Nederland. De Race Academy is de meest voordelige manier van karten als sport.

Geen eigen kart of spullen nodig; alles is bij de prijs inbegrepen.

Jouw eerste kartles ontvang je gratis en het lidmaatschap is op elk moment kosteloos opzegbaar, race je mee?

Vragen? Mail naar info@denhartogracing.com.