fbpx

Hoe ziet een karttraining bij de Race Academy eruit?

Een karttraining volgen; hoe ziet dat er nu uit? Tijdens onze Race Academy organiseren we wekelijks karttrainingen op meerdere kartbanen door heel Nederland. In dit artikel leggen we je uit hoe een karttraining er precies uitziet. Meer informatie over de Race Academy vind je hier.

Zo verloopt een karttraining

Elke karttraining duurt bij ons anderhalf uur. Meestal zijn de deelnemers ongeveer 15 minuten van tevoren aanwezig, zodat we op tijd kunnen beginnen. Zodra het tijd is, start het programma.

Introductie
We starten elke training gezamenlijk met de hele groep. We vragen even of iedereen er zin in heeft en of er voorafgaande aan de les vragen zijn. Vervolgens leggen we uit wat er op de planning staat voor de training.

Opsplitsen
Daarna splitsen we de groep op in twee delen en maakt groep 1 zich direct klaar om te rijden. De eerste heat (sessie) wordt gezien als opwarmer; even wennen aan de kart, de baan, warm worden, etc. Terwijl groep 1 aan het opwarmen is, krijgt groep 2 een extra stukje uitleg en gaan ook zij instappen voor de warming-up.

Oefening doen
Tijdens de tweede heat gaan we aan de slag met een oefening. Deze wordt voorafgaande aan deze sessie aan elke groep uitgelegd alvorens we de baan op gaan. De oefening ziet er elke week anders uit; zo maken we van jou een complete coureur.

Als groep 1 bezig is met de oefening, krijgt groep 2 uitleg over de oefening. Zij kunnen dan ook toekijken wat er goed en minder goed gaat, zodat ze zich daarop voor kunnen bereiden. Als groep 1 klaar is, gaat groep 2 aan de slag. Groep 1 evalueert vervolgens de oefening.

Snelle rondetijd rijden of racen
In de laatste sessie gaan het uiterste uit de deelnemers halen door ze een snelle rondetijd te laten noteren of een race te rijden. Dit kunnen we op verschillende manieren doen, bijvoorbeeld met een pitstop, rijderswissel, tactisch element, etc.

Meters maken staat centraal en je bent geen moment niets aan het doen. Theorie en praktijk wordt afgewisseld en de baan wordt continu gebruikt; ofwel door groep 1 ofwel door groep 2.

Afsluiting
Gezamenlijk sluiten we de kartles weer af en evalueren we wat er geleerd is. Er is daarnaast nog alle tijd en ruimte voor kinderen en ouders om vragen te stellen.

Wil jij ook meedoen?

Lijkt het jou ook leuk om karttraining te volgen? Je bent van harte welkom en je kunt elke maand instromen. Bekijk meer informatie over karten voor kinderen of onze Race Academy.

Staat jouw vraag, idee of onderwerp er niet tussen?

Heb je een idee, vraag of opmerking? Leuk! We horen graag van je. Voor contact zijn we enkel per e-mail bereikbaar, maar we streven er hierbij naar om je binnen 24 uur van een reactie te voorzien.

Kartlessen voor jeugd

Eerste kartles gratis!

Word lid en race op verschillende locaties door heel Nederland. De Race Academy is de meest voordelige manier van karten als sport.

Je hebt geen eigen kart of spullen nodig, alles is bij de prijs inbegrepen.

Jouw eerste kartles ontvang je gratis en het lidmaatschap is op elk moment kosteloos opzegbaar, dus waar wacht je nog op?

Vragen? Mail gerust naar info@denhartogracing.com.