fbpx

NKH ronde 5 in Eefde!

Op zaterdag 19 september vond ronde 5 van het Nederlands Kampioenschap Huurkarts plaats in Eefde. Op dit outdoor circuit hebben onze teamleden meerdere keren getraind, dus hadden we goede hoop op mooie resultaten.

Junioren

De dag begon met de kids klasse, waarin Bas van der Hout, Max Storm en Owen Dudok van Heel uitkwamen. Na een trainingsheat hadden ze elk twee poulewedstrijden en een finale heat.

In de eerste poulewedstrijd mochten alle drie de coureurs tegelijk de baan op. Bas pakte Pole Position en wist de race op een overtuigende manier te winnen. Max startte als 6e en finishte ook op deze positie. Owen startte vlak achter Max op P7, maar moest een plekje toegeven en eindigde op P8.

Voor race 2 stonden Bas en Max klaar om te racen. Bas had een kart die vermogen verloor in de één-ronde-kwalificatie, waardoor hij de race op P12 aan moest vangen. Zijn kart werd gewisseld voor de start, maar hij mocht zijn kwalificatieronde niet opnieuw rijden. In de race vocht hij zich terug naar P3, werd hij van de baan getikt en viel hij terug naar P5. Een knappe prestatie om je zo terug te knokken! Max trof ook een hele slechte kart, kwalificeerde zich als elfde en verloor een plekje om te finishen op P12.

Owen reed in race 3 naar een 8e kwalificatietijd, ging de strijd aan, maar verloor een plekje in de race. Hij finishte op een 9e positie.

Finales junioren

Max en Owen plaatsten zich voor de B finale, terwijl Bas zich mocht melden in de A finale. Max startte de finale als 3e en moest genoegen nemen met de 5e plaats. Owen ging van start op de 6e plaats en finishte ook op een prima 6e positie achter Max!

Owen Dudok van Heel

Bas kon de A finale vanaf P4 aanvangen, waarna we de hoop hadden om een podium binnen te slepen. Echter, zijn kart had totaal geen snelheid en hij lag al voor de eerste bocht op de 9e positie. Hij had geen enkele kans met deze kart en moest hiermee genoegen nemen. Wel pakte hij P2 in het rookie-klassement en kreeg hij de trofee voor de snelste rondetijd van de dag.

Senioren

Bij de senioren stonden Lars van Ravenswaaij, Jamy van den Berg, Tim van der Heiden en Niek de Graaf aan de start. Ook zij kenden mindere karts in hun poulewedstrijden. De rijders wisten hierin onderstaande resultaten te boeken:Lars van Ravenswaaij:

 • Race 1: P11 naar P11
 • Race 2: P8 naar P11
 • Race 3: P8 naar P10
 • Race 4: P12 naar P12

Jamy van den Berg:

 • Race 1: P16 naar P17
 • Race 2: P17 naar P13
 • Race 3: P14 naar P14
 • Race 4: P13 naar P15

Tim van der Heiden:

 • Race 1: P13 naar P12
 • Race 2: P13 naar P13
 • Race 3: P15 naar P15
 • Race 4: P16 naar P14

Niek de Graaf:

 • Race 1: P12 naar P13
 • Race 2: P7 naar P7
 • Race 3: P11 naar P14 (plaatsstraf)
 • Race 4: P8 naar P10

Tim van der Heiden

Finales senioren

Tim en Jamy plaatsten zich hiermee voor de C finale bij de senioren. Tim ging als vierde van start met vlak erachteraan Jamy op P5. Na een geweldige finale wist Tim de race te winnen en Jamy knap op de 7e plaats te finishen.

In de B finale gingen Lars en Niek van start. Lars startte als 13e en Niek als 12e. Niek belandde in de chaos en viel een paar posities terug. Hierna begon bij beide coureurs een inhaalslag, wat Lars knap naar P8 en Niek goed naar P10 bracht.

Een dag waarin goede stappen gezet zijn en veel race-ervaring opgedaan is. Op naar Groningen!

Staat jouw vraag, idee of onderwerp er niet tussen?

Heb je een idee, vraag of opmerking? Leuk! We horen graag van je. Voor contact zijn we enkel per e-mail bereikbaar, maar we streven er hierbij naar om je binnen 24 uur van een reactie te voorzien.

Kartlessen voor jeugd

Eerste kartles gratis!

Word lid en race op verschillende locaties door Nederland. De Race Academy is de meest voordelige manier van karten als sport.

Geen eigen kart of spullen nodig; alles is bij de prijs inbegrepen.

Jouw eerste kartles ontvang je gratis en het lidmaatschap is op elk moment kosteloos opzegbaar, race je mee?

Vragen? Mail naar info@denhartogracing.com.