fbpx

Veel pech tijdens NKH race 2 in Oldenzaal

Eindelijk: onze teamleden mochten weer racen! Vanwege de coronacrisis zijn een aantal races van het Nederlands Kampioenschap Huurkarts NKH uitgesteld. Op 18 juli konden we eindelijk weer van start! De jongens hadden er ontzettend veel zin in en konden niet wachten om weer lekker het gas in te trappen. Het outdoor circuit van Oldenzaal stond ditmaal op de planning en de weersvoorspellingen leken goed: voldoende ingrediënten voor een fantastische racedag.

Races junioren

In de ochtend stonden allereerst de races van de junioren op de planning. Owen, Jamy, Max en Bas waren daardoor als eersten aan de beurt en zij begonnen dan ook aan hun trainingsheats. Even inkomen en jezelf meten aan de concurrentie. Vervolgens stond er een druk schema aan races te wachten. De jongens lieten zien goed mee te kunnen komen met het sterke deelnemersveld, wat uiteindelijk resulteerde in een plaatsing voor de A finale voor Bas van der Hout. Jamy van den Berg, Owen Dudok van Heel en Max Storm mochten in de B finale aanvangen.

B finale junioren

Een chaotische, maar hele spannende B finale resulteerde voor Max in een prachtige tweede plaats. Hij kon zijn geluk niet op! Ook Jamy en Owen konden een paar posities pakken voor een mooi eindresultaat. Helaas moest de B finale vanwege een administratieve fout van de organisatie opnieuw verreden worden…Opnieuw moesten onze rijders aan de bak om een goede positie te bemachtigen. Helaas verliep deze finale wat minder succesvol en moesten we genoegen nemen met plekken nét buiten het podium. Een gelukje volgde voor Owen: een rijder voor hem kreeg een plaatsstraf waardoor hij van P4 doorschoof naar P3. Zijn eerste trofee in de pocket!

A finale junioren

Bas van der Hout streed in de verschillende poules continu mee voor de eerste posities, waardoor hij zichzelf plaatste voor de A finale. Hij mocht deze finale zelfs als derde aanvangen, wat veelbelovend was. Helaas werd hij er echter in deze spannende finale afgetikt, waardoor hij als 10e finishte. Ontzettend zonde, want er had veel meer ingezeten!

Races senioren

Bij de volwassenen waren het Lars van Ravenswaaij, Tim van der Heiden en Niek de Graaf die zich klaar mochten maken voor de eerste races sinds de coronacrisis. Ze konden in de verschillende kwalificatieraces goed meestrijden, maar ook hier was het geluk niet aan onze kant. Onze rijders werden de dupe van chaotische racemomenten, wat resulteerde in een C finale voor Niek en Tim. Lars mocht zichzelf melden in de B finale. Niek streed mee voor een podium in de C finale, waarin hij als vierde startte. Een aantal rondes had hij de derde positie in handen, totdat hij onbezonnen van de baan werd getikt door een concurrent. Opnieuw een verloren podium! Tim belandde in de strijd en reed een spannende race met veel actie, maar was niet tevreden met zijn eindresultaat. Op naar de volgende!

Lars liet zich goed zien tijdens de B finale. Hij kon prima meestrijden en wist een aantal plekjes te winnen totdat hij spinde door een actie van een andere rijder. Helaas was het geluk deze keer niet aan onze zijde, maar we gaan vol goede moed door naar de volgende race! Er zit namelijk ontzettend veel potentie in en het is ongelooflijk knap hoe onze rijders zich staande weten te houden tussen de top van Nederland. Ze hebben slechts twee races op hun CV staan, terwijl de meeste concurrenten al jarenlange ervaring hebben. 15 augustus gaan we weer verder!

Wil jij ook racen?

Check dan eens onze Race Academy: wie weet word jij ooit wel onderdeel van ons raceteam!

Staat jouw vraag, idee of onderwerp er niet tussen?

Heb je een idee, vraag of opmerking? Leuk! We horen graag van je. Voor contact zijn we enkel per e-mail bereikbaar, maar we streven er hierbij naar om je binnen 24 uur van een reactie te voorzien.

Kartlessen voor jeugd

Eerste kartles gratis!

Word lid en race op verschillende locaties door Nederland. De Race Academy is de meest voordelige manier van karten als sport.

Geen eigen kart of spullen nodig; alles is bij de prijs inbegrepen.

Jouw eerste kartles ontvang je gratis en het lidmaatschap is op elk moment kosteloos opzegbaar, race je mee?

Vragen? Mail naar info@denhartogracing.com.