fbpx

Basis kartregels Race Academy

dhr

Basis kartregels

Hoi racer! Waarschijnlijk ben je op deze pagina omdat je binnenkort deel gaat nemen aan de activiteiten van de Race Academy. Nogmaals van harte welkom!

Op deze pagina vind je een overzicht van de basis kartregels die gelden tijdens de Race Academy van Den Hartog Racing. Neem deze regels voor aanvang van je eerste activiteit alvast door, dan ga je goed voorbereid de baan op. Uiteraard zullen de Race Academy trainers je alles nogmaals uitleggen aan het begin van de training. Geef daarom even een seintje aan de aanwezige trainers als het je eerste activiteit binnen de Race Academy is.

In de basis dien je te weten dat het gaspedaal rechts zit en het rempedaal links. Gebruik deze pedalen niet tegelijk. Je kunt meestal de stoel en/of de pedalen verstellen om een goede zitpositie aan te nemen. Gebruik daarnaast de gordel.

Gele vlag = gevaarlijke situatie op de baan. Steek je hand op, minder snelheid en haal niet meer in.

Blauwe vlag = laat een snellere deelnemer passeren. Zoek een goed punt uit om de rijder(s) achter je te laten passeren.

Rode vlag = stoppen. Steek je hand op en ga direct langzamer rijden. Maak je gereed om te stoppen op aanwijzing van de trainers of het baanpersoneel.

Finish vlag = einde sessie. Minder snelheid en keer terug naar de pitstraat.

Karten is een sport waarin het natuurlijk om snelheid draait. Bij snelheden komen ook risico’s kijken. Houd er daarom rekening mee dat karts geen botsauto’s zijn. Zorg er tevens voor dat je altijd blijft zitten in je kart, stap nooit uit zonder dat je een sein krijgt van de trainers of het baanpersoneel. Steek je hand op bij vlagsignalen of gevaarlijke situaties op de baan. Belangrijk om op te letten: je been mag nooit gestrekt zijn als je de pedalen intrapt. Zorg er zelf door dat je goed zit en overal goed bij kunt en vraag om hulp aan de trainers of het baanpersoneel als dit niet lukt.

Heb je nog vragen voorafgaande aan je eerste activiteit tijdens de Race Academy? Neem dan via info@denhartogracing.com contact met ons op.

Neem contact met ons op!

Heb je een idee, vraag of opmerking? Leuk! We horen graag van je. Voor contact zijn we enkel per e-mail bereikbaar, maar we streven er hierbij naar om je binnen 24 uur van een reactie te voorzien.
Kartlessen voor jeugd

Eerste kartles gratis!

Word lid en race op verschillende locaties door Nederland. De Race Academy is de meest voordelige manier van karten als sport.

Geen eigen kart of spullen nodig; alles is bij de prijs inbegrepen.

Jouw eerste kartles ontvang je gratis en het lidmaatschap is op elk moment kosteloos opzegbaar, race je mee?

Vragen? Mail naar info@denhartogracing.com.