Wedstrijden

dhr

Kartschool wedstrijden

Leden hebben de mogelijkheid om aan kartwedstrijden deel te nemen. Deze wedstrijden zijn de meest laagdrempelige races om aan deel te nemen in Nederland. Voor zowel de beginnende rijder als de gevorderde rijder is er voldoende uitdaging én plezier te beleven tijdens deze wedstrijden. We maken onderscheid tussen twee soorten kartwedstrijden: onze maandraces en onze clubraces. Word jij de volgende maandkampioen of clubkampioen? Lees dan snel verder en bekijk welke prijzen je kunt winnen.

Maandraces

Op alle trainingslocaties (waar we wekelijks training geven) organiseren we elke laatste training van de maand een maandrace (met uitzondering van de maanden juli, augustus en december). We hebben dit geïntroduceerd om de meest voordelige en toegankelijke manier van kartraces rijden te creëren. Tijdens deze maandraces staat er elke keer een ander race-element centraal. Denk aan pitstops, jokerlaps, rollende starts, staande starts, strategische opdrachten en constante rondetijden rijden. Win jij? Dan ga je naar huis met een grote wisselbeker én de titel maandkampioen. Er zijn geen extra kosten verbonden aan een maandrace. Een maandrace kost hetzelfde als een reguliere kartles.

De maandraces in het kort:

Clubraces

Op diverse trainingslocaties organiseren we clubraces. Jaarlijks zijn er zo’n 14 clubraces welke gezamenlijk een clubkampioenschap vormen. Ook de clubraces zijn zeer toegankelijk voor alle leden, maar deze worden professioneler georganiseerd. Dit om de deelnemers voor te bereiden op kartwedstrijden van andere organisaties, denk bijvoorbeeld aan het Nederlands Kampioenschap Huurkarten. Tijdens de clubraces doen er leden vanuit het hele land mee. Je kunt rond de 40 rijders per clubrace verwachten en het niveau ligt wat hoger dan de maandraces. Tijdens een clubrace rijd je één kwalificatie en twee races van 10 minuten. Aan de hand van de kwalificatie word je ingedeeld in een groep. Groep A zijn de snelste rijders, gevolgd door groep B, enzovoort. In groep A kun je de meeste punten voor het kampioenschap scoren, maar voor elke groep is er een podium met een bekerset. Eindig je niet op het podium in jouw groep? Dan ga je naar huis met een medaille. De punten die je gedurende de clubrace scoort neem je mee voor het klassement. Eindig je in de top 5 van dit kampioenschap? Dan stroom je door naar ons talentenprogramma en sponsoren wij een klein deel van een jaar racen in het Nederlands Kampioenschap Huurkarten.

De clubraces in het kort:

Meld je aan voor de kartschool

#JoinTheRace