Achter het stuur kruipen nadat je alcohol hebt gedronken is natuurlijk nooit verstandig en daarnaast verboden, maar hoe zit dat nu eigenlijk op de kartbaan? Bier en karten, dat hoort toch juist bij elkaar? In deze blog vertellen we je wat er wรฉl en niet mag.
Wat zijn de regels omtrent alcohol?
Op de weg kan je politie tegenkomen, op een kartbaan niet. Toch hebben de meeste kartbanen regels omtrent het nuttigen van alcohol. Meestal wordt er geadviseerd om maximaal twee alcoholische dranken te nuttigen voordat je de baan op gaat. Maar, liever hebben we het natuurlijk helemaal niet. Je brengt er namelijk ook anderen mee in gevaar. Bier is voor de derde helft, toch? Doe dat dan ook na het karten! Bekijk hieronder wat er gebeurt na een aantal glazen alcohol:
Tekst gaat verder onder de video.
Mogen kartbanen iemand weigeren?
Als je gaat karten moet je vooraf vrijwel altijd je handtekening zetten dat je akkoord bent gegaan met de algemene voorwaarden. Niemand leest deze natuurlijk, maar de kartbaan zorgt er meestal voor dat ze รกltijd het recht hebben om iemand te weigeren vanwege de veiligheid. Dit geldt dus ook voor alcohol en drugs. Heb je een biertje op? Dan zal niemand het merken, maar als je roekeloos gaat rijden, erg naar alcohol stinkt of anderen in gevaar brengt, dan zal het baanpersoneel meestal wel in actie komen. Ze hebben hierbij dus de mogelijkheid om je van de baan te halen. Zonde van het geld, vind je niet?
Wist je dat?
Sommige kartbanen hebben een echte blaastest in huis, waarmee je soms al vรณรณr het karten geweigerd wordt.
Al met al is het natuurlijk een kwestie van jezelf inschatten en verantwoordelijkheid nemen om te kiezen voor alcohol of het rondje scheuren over de baan. Het is het รฉรฉn of het ander.