Bladlood kopen voor de kartsport!

Bladlood kopen

Bladlood wordt onder andere gebruikt in de kartsport; om op het minimale gewicht te komen voor een wedstrijd. Lood gebruik je normaal gesproken echter niet voor karten; zo wordt het veel in woningen gebruikt door loodgieters. In dit artikel geven we je een paar opties om (blad)lood te kopen, welke o.a. geschikt is voor de kartsport. Andere benaming voor dit type lood zijn snijlood en loodrollen. Ook geven we andere opties om gewicht toe te voegen aan je kart (een gewichtsvest of loodstukken).

Wat is bladlood?

Bladlood is platgewalst lood wat met name in de bouw gebruikt wordt, bijvoorbeeld in muren, boven kozijnen, op daken en rondom dakkapellen. Deze vorm van lood is goed buigzaam en te snijden. Hierdoor word het ook regelmatig gebruikt in de kartsport. In de kartsport kun je ook gebruikmaken van:

  • Gewichtsvest
  • Loodstukken

In dit artikel lees je daar meer over.

Waarom lood in de kartsport?

Bladlood wordt met regelmaat in de kartsport gebruikt om op het minimale gewicht voor een wedstrijd te komen. Bij huurkartwedstrijden moet je vaak minimaal 80 kilogram wegen, zodat iedereen op een gelijk gewicht komt. Als je dus van jezelf 65 kilogram weegt met je outfit aan, dien je nog 15 kilogram mee te nemen in de kart. Hierbij is bladlood dé oplossing! Dit kun je namelijk gemakkelijk in een inzetstoeltje plakken en meenemen.

Dit geldt niet voor alle kartcompetities, lees je dus even goed in bij de betreffende organisatie. Daarnaast bestaat er bij sommige karts ook de mogelijkheid om losse gewichten in de kart te stoppen. In dit geval hoef je dus geen lood in een stoeltje te plakken, maar kun je dit opbergen in de kart.

Waar moet je op letten bij de aanschaf?

Bladlood schaf je gemakkelijk via deze website aan. Let erop dat je lood koopt welke gemakkelijk te snijden is, dus niet te dik. Bekijk daarnaast of je er voldoende gewicht aan hebt; dit staat er meestal bij. Verder hoef je je niet aan normeringen te houden, je kunt gewoon een loodrol kopen.

Bladlood gebruiken

Zodra je bladlood besluit te gebruiken, moet je op een aantal punten letten. Veiligheid is namelijk het belangrijkste, zorg er dus voor dat je het lood goed bevestigd. Meestal wordt hier een flinke lading tape en lijm voor gebruikt. Plak het strak in het stoeltje, zorg er dus voor dat er niets uitsteekt wat kan irriteren tijdens het karten. Plak zo veel mogelijk aan de onderkant van de stoel, dan kom je ietsje omhoog in de kart te zitten.

Voorbeelden:

Hieronder lichten we een aantal loodrollen uit die je kunt gebruiken voor de kartsport. Klik op het artikel om het gewicht van dit lood te bekijken (staat meestal in de omschrijving).

Staat jouw vraag, idee of onderwerp er niet tussen?

Heb je een idee, vraag of opmerking? Leuk! We horen graag van je. Voor contact zijn we enkel per e-mail bereikbaar, maar we streven er hierbij naar om je binnen 24 uur van een reactie te voorzien.