fbpx

NIEUW: Race Academy op meerdere kartbanen!

Ongeveer een jaar geleden maakten wij bekend een duidelijk doel te hebben. Rick den Hartog gaf aan dat hij het tijd vond worden om de kartsport toegankelijker te maken, met name voor de jeugd. Dat project is begonnen met een raceteam van 7 enthousiaste jongens die onder de vlag van Den Hartog Racing deelnemen aan het Nederlands Kampioenschap Huurkarts. Wat geeft het een goed gevoel om deze talenten verder te helpen in de kartsport. Toch zijn er nog véél meer kinderen zoals zij, die allemaal een droom hebben: racen! Maar hoe…? In dit artikel presenteren we onze nieuwe Race Academy.

De kartsport toegankelijker maken

Den Hartog Racing heeft een duidelijke ambitie: de kartsport voor de jeugd toegankelijker maken. Bij voetbal ga je naar de plaatselijke vereniging, schrijf je jezelf in en sta je de volgende dag al op het veld te trainen. Hoe werkt dat nu eigenlijk in de kartsport? Een vraag die ik mijzelf op jonge leeftijd al stelde, omdat ik een droom had. Een droom om ooit een autocoureur te worden.

Ik belandde in de kartsport en wist niet wat ik meemaakte, dit was precies wat ik wilde. Racen, racen en racen. We raceten letterlijk het hele land door in de hoop opgepakt te worden door misschien wel een soort scout. Zo stap je er zelf wellicht ook in als nieuweling. Of dat ooit is gebeurd? Ja, maar vervolgens kon ik torenhoge bedragen aftikken om verder te groeien en daar hield het op. Dat budget had ik niet met mijn folderwijk, hoe nu verder?

Sponsoring?

Mijn vader, Rijk, kon mij een klein beetje sponsoren, ook al was hij net begonnen als ZZP’er. Mijn oom, Ben, droeg vervolgens zijn steentje bij, ook hij was net begonnen als ZZP’er. Of ik hiermee hogerop kon? Nee, maar ik kon wel doen wat ik leuk vond en meer trainen. Daar ben ik nog altijd ontzettend dankbaar voor.

We gingen verschillende competities af, eindigden meestal op het podium, maar er gebeurde niets. Geen scout, geen raceteam: niets. Ik wilde bewijzen dat je ook zonder budget hogerop kon komen, maar dat bleek niet zo te werken. Een droom was om ooit met een eigen racekart wedstrijden te rijden. Toch had ik hiervoor een groot budget nodig van enkele tientallen duizenden euro’s. Met een goed plan wist ik een paar fantastische sponsoren aan me te binden, waardoor ik daadwerkelijk met een eigen kart kon racen.

Hieronder zie je een video van hoe ik in 2017 aankondigde mee te doen aan het Nederlands Kampioenschap Chrono 2-takt in een Rotax Max senior kart. Tekst gaat verder onder de video.

Play Video

Racen met een eigen kart

Hier belandde ik in een wereld van duur, duurder en duurst. Mijn frame werd door een rijkeluiskind in de eerste bocht van mijn eerste trainingswedstrijd kapot gereden. Ik had één extra frame ingecalculeerd voor het gehele seizoen en daar waren we nog niet eens aan begonnen. Onwerkelijk, oneerlijk en vooral onnodig. Ik wilde niet racen in een wereld waar het om budget ging, dat stond mij direct al tegen. Ik verloor het plezier in mijn geliefde sport en zag mijn droom om autocoureur te worden verdwijnen met de snelheid van Max Verstappen die het gas intrapt.

Hierdoor besloot ik terug te keren naar de huurkarts, waar ik met gelijkwaardig materiaal kon racen. Ook hier heb je budget nodig, maar wel in een hele andere mate. Uit dit avontuur is mijn ambitie ontstaan, ik ga de kartsport toegankelijker maken voor de jeugd. Hoe ik dat ga doen? Dat lees je hieronder.

Het probleem in de kartsport

De kart- en autosport is een relatief gesloten en lastige wereld. Ten eerste is het redelijk prijzig en ten tweede kan je als buitenstaander nergens eenduidige informatie vinden. Nu ik mijzelf bezighoud met het creëren van kansen voor de jeugd, kom ik dit probleem steeds vaker tegen. Ik ben niet de enige die er zo over denkt, er zijn veel meer mensen die verder willen: maar hoe?

Een jaar geleden begon Den Hartog Racing met een raceteam vanuit onze kartlessen, nu komen we met een concept voor karttrainingen door heel Nederland waardoor iedereen kan racen. Dat pakken we natuurlijk niet kleinschalig aan, we worden namelijk direct de grootste kartschool van heel Nederland, bieden één van de voordeligste tarieven én hebben de juiste doorstroommogelijkheden. Uniek in Nederland, dit is nog nooit eerder gedaan. En vergeet niet: ook jij kan racen, dat bewijzen we.

Tekst gaat verder onder de afbeelding. Foto door DailyAnouk Fotografie,
locatie: Planet Awesome Nijmegen.

Onze Race Academy

Trots presenteren we een gigantisch concept in samenwerking met maar liefst 6 kartbanen. We bevinden ons in Nijmegen (Planet Awesome), Veenendaal (The Maxx), Apeldoorn (ZERO55), Enschede (ZERO55), Breda (Lot66) en Tilburg (De Voltage). Op al deze kartbanen starten vanaf september wekelijks karttrainingen voor alle jeugd tot 18 jaar. Laagdrempelig, voor iedereen toegankelijk en plezier voorop.

Wat is er dan zo uniek aan deze Race Academy? We hebben een abonnement ontwikkeld waar je slechts € 89,99 per maand voor betaald. Hiervoor kan je drie trainingen per maand volgen en kan je ons altijd bereiken voor vragen over de kart- en autosport. Je bepaalt zelf waar en wanneer je traint. Of je nu kiest voor een vaste trainingslocatie of telkens wisselt van kartbaan, je mag het elke maand zelf bepalen.

Onze Race Academy wordt mede mogelijk gemaakt door Vincolores.

Deelnemen aan de Race Academy 😃

Goed plan, dit is jouw kans om een échte racecarrière te starten! Wekelijks trainen, vervolgens meedoen aan onze clubraces en misschien stroom jij wel door naar ons professionele raceteam! Hoe gaaf is dat? Wij helpen je graag verder in deze fantastische sport.

Voel je van harte welkom, wij zijn er namelijk speciaal voor jou. Wees er snel bij, want vol = vol! #JoinTheRace

Ondertussen zitten we niet stil, we blijven deze Race Academy verbeteren en breiden uit waar mogelijk. Dit is pas het begin van grootse ontwikkelingen binnen de kartsport.

Staat jouw vraag, idee of onderwerp er niet tussen?

Heb je een idee, vraag of opmerking? Leuk! We horen graag van je. Voor contact zijn we enkel per e-mail bereikbaar, maar we streven er hierbij naar om je binnen 24 uur van een reactie te voorzien.

Race Academy

Wist je dat wij kartlessen voor kinderen organiseren? Dit doen we door het hele land op de meest voordelige én toegankelijke manier.

Voor iedereen tot 18 jaar oud:

RACE ACADEMY

Word lid van onze kartclub en race op verschillende locaties door heel Nederland. De Race Academy is de meest voordelige manier van karten als sport.

Volg kartlessen en krijg tips & tricks van experts. Race tegen leeftijdsgenootjes tijdens clubraces en ga mee op Kart Kamp!

Je hebt geen eigen kart of spullen nodig, alles is bij de prijs inbegrepen.

Honderden racers gingen je al voor en het lidmaatschap is op elk moment kosteloos opzegbaar, dus waar wacht je nog op?

Vragen? Mail gerust naar info@denhartogracing.com.