Waarom kartlessen volgen goed is!

Als je wilt beginnen met racen zijn er natuurlijk verschillende mogelijkheden. Je kan ervoor kiezen om te starten in de kartsport, maar hoe en waar doe je dit dan? In deze blog leggen we je hier meer over uit en geven we ook een aantal redenen waarom kartlessen verstandig zijn om te volgen.

Kartlessen vs. zelf trainen

Je kunt namelijk ook gewoon zelf gaan karten en jezelf proberen te verbeteren. Dat kan, maar het is een veel lastiger pad om te volgen. Zonder dat iemand je vertelt wat je moet doen, moet je wel erg veel meters maken om beter te worden. Meters maken is trouwens één van de belangrijkste dingen om te doen. Zorg dat je blijft oefenen en rijd zo veel mogelijk.

Kartlessen voor kinderen

Ken je onze kartschool al? Uniek in Nederland: bepaal zelf waar en wanneer je kartlessen volgt. Speciaal voor kinderen tot 18 jaar oud! Bekijk hier de aangesloten kartbanen en alle informatie.

De eerste kartles ontvang je gratis.

Waarom kartlessen volgen?

Veel rijden kost ook veel geld, dus zorg ervoor dat je jouw tijd (en geld) goed besteedt. Als je kartlessen volgt, krijg je meestal les van een ervaren rijder die precies weet hoe je jezelf moet verbeteren. De instructeur zal dan ook meerijden of op verschillende punten van de baan gaan staan om te zien wat je nog kan verbeteren. Iets verkeerd doen bestaat namelijk niet, er zijn altijd verschillende mogelijkheden om van A naar B te komen. Maar, de ene route is toch iets sneller dan een andere route.

Wat leer je tijdens kartlessen?

Als je kartlessen volgt, leer je met name van alles over de kart, de ideale racelijn, je zithouding, de rempunten, inhalen, verdedigen, concentratie, etc. Het is vooral erg belangrijk om te weten waarom je iets doet. Je kunt het namelijk goed uitvoeren op een kartbaan, maar je moet deze kennis ook op een ander circuit kunnen toepassen. Dat is super belangrijk! Er zijn ontzettend veel snelle rijders op kartbanen, sommigen rijden er zelfs de baanrecords. De vraag is echter altijd of ze ook snel zijn op een andere baan!

Dat is een enorm pluspunt aan het volgen van kartlessen. Je leert de theorie achter de dingen die je aangeleerd worden, zodat je in het algemeen beter gaat racen. Trainen op andere banen is erg goed om jezelf nog verder te ontwikkelen als coureur.

Ben je benieuwd naar onze kartlessen? Bekijk deze dan hier.

Staat jouw vraag, idee of onderwerp er niet tussen?

Heb je een idee, vraag of opmerking? Leuk! We horen graag van je. Voor contact zijn we enkel per e-mail bereikbaar, maar we streven er hierbij naar om je binnen 24 uur van een reactie te voorzien.