Wat doe je tijdens een kartles?

Stel… Je gaat een kartles volgen of je gaat zelfs meedoen aan een gehele cursus. Moet je jezelf daarop voorbereiden en wat ga je daar allemaal doen? In deze Race Blog vertellen we je alles over de inhoud van een kartles. Lees gauw verder.

Waarom een kartles volgen?

Het klinkt misschien een beetje kinderachtig en de meeste mensen zullen denken; ‘’dat heb ik niet nodig’’. Toch verbetert ie-de-reen zich tijdens het volgen van een kartles. Dit hoeft niet altijd in het verbeteren van de rondetijden te zitten, al is dat wel vaak het doel. Je kan ook veel leren over de kart en kartsport in het algemeen. Vooral de theorie achter de dingen die je leert begrijpen, is erg waardevol voor jouw race carrière. Je kan iets doen omdat het sneller is, je kan ook iets doen omdat je weet waarom iets sneller is. Dat laatste helpt je vele malen verder!

Lees meer: Waarom kartlessen volgen goed is!

Inhoud kartles

Een kartles volgen kan bij ons op verschillende kartbanen, waarbij elke les anders zal zijn. In het beginsel zullen de meeste kartlessen zich richten op de ideale racelijn, de rempunten, je zithouding, inhalen en verdedigen. Elke instructeur heeft zijn eigen manier van lesgeven, maar over het algemeen zal je bijvoorbeeld veel pionnen op de baan zien. Dat is de makkelijkste manier om de ideale racelijn te leren.

Een kartles begint meestal met een soort 0-meting. De instructeur moet bepalen wat het niveau is, want als de hele groep de ideale racelijn al kent, dan is dat onnodig om opnieuw te behandelen. Na de 0-meting bepaalt de instructeur wat de oefeningen gaan worden en zal hij je een aantal tips & tricks geven. Vervolgens train je dit met een oefening op de baan en daarna is het tijd om het in de praktijk te brengen.

Resultaat kartles

Over het algemeen zie je enorme verbeteringen tijdens een kartles. Je kan nu eindelijk eens vragen of je nu wél of niet moet remmen, maar er wordt ook eens vanaf een ander oogpunt gekeken naar jouw rijdersstijl. Gedurende een kartles kan je maar zo een paar seconden tijdwinst boeken, wat dus écht de moeite waard is!

Doe mee aan onze kartschool

Kartlessen volgen waar & wanneer je wilt voor één van de voordeligste tarieven in Nederland? Bezoek dan de kartschool van Den Hartog Racing!

Staat jouw vraag, idee of onderwerp er niet tussen?

Heb je een idee, vraag of opmerking? Leuk! We horen graag van je. Voor contact zijn we enkel per e-mail bereikbaar, maar we streven er hierbij naar om je binnen 24 uur van een reactie te voorzien.