Balaclava of helmmuts kopen; verschillende soorten

Een balaclava; wat is dat eigenlijk? Een balaclava is een soort bivakmuts voor onder je helm. Ook wel een helmmuts genoemd. Dit heeft een aantal voordelen om onder je (motor)helm te dragen. In dit artikel leggen we de voordelen uit en laten we zien welke mutsjes je kunt kopen. Sommigen hebben namelijk ook opdrukken, je kunt het zo gek niet bedenken!

Wat is het verschil?

Balaclava is een ingewikkeld woord wat de meeste mensen niet kennen. Daarom wordt het ook regelmatig een helmmuts genoemd, wat dus precies hetzelfde is. Je hebt echter wel verschillende soorten, maar het principe blijft hetzelfde! Soms worden ze ook nog weleens helmmaskers genoemd (om het nog ingewikkelder te maken).

Voordelen balaclava

Je kunt natuurlijk ook zonder masker een helm dragen, maar toch zijn er een aantal voordelen te typeren. Als je bijvoorbeeld gaat karten, moet je altijd een helmmuts of haarnetje onder je geleende helm dragen. Een eigen balaclava biedt dan uitkomst! Daarnaast zorgt een balaclava voor hygiëne, je laat minder zweet en haren achter in je helm. Hierdoor gaat je helm minder snel stinken (echt waar!). Het zorgt tevens voor een stukje extra warmte en veiligheid op de motor of in de kart. Kortom, een helmmasker heeft de volgende voordelen:

  • Hygiëne (minder stank)
  • Extra warmte
  • Veiligheid
Den Hartog Racing helmmutsjes

Ook wij hebben onze eigen balaclava’s voor de kinderen van onze kartschool. Deze krijgen zij kosteloos bij de eerste kart training.

Een balaclava kopen

Je kunt een balaclava natuurlijk ook in alle soorten en kleuren online verkrijgen. Hieronder hebben we er een aantal voor je uitgelicht, maar je kunt ze ook allemaal bekijken. De meeste helmmutsjes zijn zwart, maar je kunt ze ook met een grappige opdruk verkrijgen!

Bekijk helmmutsjes:

Staat jouw vraag, idee of onderwerp er niet tussen?

Heb je een idee, vraag of opmerking? Leuk! We horen graag van je. Voor contact zijn we enkel per e-mail bereikbaar, maar we streven er hierbij naar om je binnen 24 uur van een reactie te voorzien.