Een kartteam voor kinderen: hoe werkt dat?

Den Hartog Racing ondersteunt een aantal kinderen in een kartteam. Hoe werkt dit precies en wanneer kom je in aanmerking voor dit raceteam? We vertellen het in dit artikel.

Waar start het?

Ons kartteam bestaat enkel uit talenten van onze Race Academy. We nemen dus geen kinderen aan die we niet zelf opgeleid hebben. Dit doen we met een reden; we willen de rijder kennen en een band met hem/haar opbouwen. Wij zijn er van overtuigd dat we die rijder alleen op die manier het beste kunnen ondersteunen. Wil je dus kans maken op een plekje in het kartteam van Den Hartog Racing? Dan dien je deel te nemen aan de unieke Race Academy.

Wanneer maak je kans op deelname aan het kartteam?

Helaas kunnen we niet iedereen ondersteunen in het kartteam. Echter hebben alle deelnemers dezelfde kansen. Hoe dat werkt? De deelnemers van onze Race Academy hebben de mogelijkheid om deel te nemen aan clubraces (een clubkampioenschap). Elke clubrace scoor je punten, welke je meeneemt naar het klassement. Aan het einde van het jaar krijgen de beste racers een uitnodiging voor het raceteam; zo is er voor iedereen evenveel kans.

Wat doet ons kartteam?

Ons kartteam rijdt op landelijk niveau wedstrijden. Dit houdt in dat je samen met het team op pad gaat naar meerdere kartbanen in Nederland (en soms België of Duitsland) om daar een kartcompetitie te rijden. Gedurende deze kartwedstrijden word je persoonlijk begeleid door onze coaches en ondersteund door teamsponsoren. Dit is een soort professionaliseringstraject waarmee we van jou een complete wedstrijdrijder maken in de kartsport.

Ben je benieuwd naar de huidige teamleden? Bezoek dan onze teampagina.

Wil je kans maken op een plekje in ons raceteam? Doe dan mee aan de Race Academy op meerdere kartbanen in Nederland!

Staat jouw vraag, idee of onderwerp er niet tussen?

Heb je een idee, vraag of opmerking? Leuk! We horen graag van je. Voor contact zijn we enkel per e-mail bereikbaar, maar we streven er hierbij naar om je binnen 24 uur van een reactie te voorzien.