Kun je geld verdienen met karten?

Een vraag die regelmatig gesteld wordt is of je geld kunt verdienen met de kartsport. Win je bijvoorbeeld prijzengeld? Nee, in de meeste klassen win je een trofee of medaille en als je geluk hebt win je weleens het inschrijfgeld voor een wedstrijd terug, maar dat is zelden. In deze blog lees je tips hoe je dan tóch geld kunt verdienen in de kartsport.

Lees ook: wat kost karten?

Geld verdienen met karten

Kan je dan wél geld verdienen met het uitoefenen van de kartsport? Ja, zeker! Uiteraard is het niet gemakkelijk en moet je allereerst investeren.

Eén van de mogelijkheden om geld te verdienen met karten is door opgenomen te worden in een fabrieksteam. Niet alleen de snelste coureurs kunnen opgenomen worden in zo’n team, ook rijders die goed informatie kunnen geven over de kart zijn zéér interessant voor een fabriek. De coureur voelt namelijk precies wat er met de kart gebeurt als er aanpassingen gedaan worden (denk hierbij aan de bandenspanning en/of het afstellen van het chassis). Als deze rijder dit goed kan aanvoelen en duidelijk kan terugkoppelen naar de monteurs, is dat natuurlijk erg belangrijke informatie om de kart zo optimaal mogelijk te ontwikkelen. Grote kartleveranciers zijn dan ook bereid om hiervoor te betalen.

Rijk worden met karten?

Mocht je ooit zo ver komen, zul je hier helaas niet rijk van worden. Je kan er wellicht net van rondkomen, maar meer zal het niet zijn.

Een andere manier om geld te verdienen in de kartsport is door jouw ervaring om te zetten in diensten. Denk hierbij aan het geven van kartlessen, het begeleiden van andere rijders of door als monteur te gaan sleutelen aan karts. Hier wordt wél voor betaald door (beginnende) coureurs. Maar, ook hier geldt dat je eerst moet investeren om voldoende ervaring op te bouwen.

Van je hobby je werk maken!

En verder… Wees uniek! Het is áltijd mogelijk om van jouw hobby je werk te maken. Jouw carrière hoeft natuurlijk niet te passen binnen het geschetste plaatje, wellicht vind jij nog wel een véél betere manier om geld te verdienen met karten. De kart- en autosport is op dit moment hard aan het groeien en daar komen genoeg kansen bij kijken.

Staat jouw vraag, idee of onderwerp er niet tussen?

Heb je een idee, vraag of opmerking? Leuk! We horen graag van je. Voor contact zijn we enkel per e-mail bereikbaar, maar we streven er hierbij naar om je binnen 24 uur van een reactie te voorzien.