Een goedkope helm kopen (onder de € 60,-)

Als je wat fanatieker aan het racen bent, wil je misschien je eigen helm kopen. Een helm speciaal voor de kart- of autosport loopt vaak al in de honderden euro’s, zonde van het budget om te racen! Wil je een goedkope helm kopen, maar moet hij er toch gaaf uit zien? Groot gelijk! Stop met zoeken, wij hebben er alvast een paar voor je op een rijtje gezet. Deze helmen koop je voor onder de € 60,00! Goedkoper ga je het niet vinden.

Goedkope helm kopen: 3x de beste opties

Een goedkope helm moet natuurlijk wel veilig zijn. Daarom raden we aan om altijd een nieuwe helm te kopen. Een tweedehands helm kan, maar je weet niet of deze ooit gevallen is. En als dat wel zo is, dan is de helm officieel niet meer goedgekeurd. Kies dus voor een nieuwe helm. Bekijk hieronder enkele ideeën of bekijk alle motorhelmen

Goed om te weten: des te duurder een helm is, des te veiliger deze meestal ook is. Een goedkope helm is prima (en voldoende veilig) om recreatief mee te karten, maar zodra je dit competitiever gaat doen in bijvoorbeeld wedstrijdverband of met een eigen kart, dan raden we aan om naar een stapje duurder te kijken. Lees daarvoor eens dit artikel, dan geven we je een tip voor een merk wat zich geeft gespecialiseerd in karthelmen. Deze helmen zijn verkrijgbaar in verschillende prijsklassen en in verschillende designs. We hebben zelfs een kortingscode voor je.

Wanneer mag je deze goedkope helmen gebruiken met karten?

Als je wedstrijden kart in huurkarts, mag je deze helmen altijd gebruiken. Ook op alle kartbanen zijn ze toegestaan, zelfs met privé karts. Maar; ga je wedstrijden karten met privé karts? Dan kan het zijn dat er andere eisen gelden voor een helm. Informeer dit altijd bij de organisatie.

Dit waren enkele goedkope voorbeelden voor helmen. Ben je benieuwd wat er nog meer te verkrijgen is? De mogelijkheden zijn namelijk eindeloos en voor elk prijskaartje kan je wel een helm kopen. Bekijk hier alle integraalhelmen. Er zit zeker iets voor je tussen!

Ook leuk om te lezen: Hier bestaat de outfit van een karter uit!

Staat jouw vraag, idee of onderwerp er niet tussen?

Heb je een idee, vraag of opmerking? Leuk! We horen graag van je. Voor contact zijn we enkel per e-mail bereikbaar, maar we streven er hierbij naar om je binnen 24 uur van een reactie te voorzien.