Integraalhelm kopen: bekijk goede integraalhelmen!

Integraalhelm aanschaffen

Wil je een integraalhelm aanschaffen voor het motorrijden of om mee te karten? Weet dan waar je op moet letten en welke soorten integraal helm er zijn. In dit artikel sommen we aantal integraalhelmen op die je simpel en snel online kunt bestellen. Waar gaat jouw voorkeur naar uit?

Integraalhelm: onze top 3

Hieronder vind je een opsomming van onze 3 favoriete integraalhelmen van dit moment.

Wat is een integraalhelm?

Een integraalhelm is een motorhelm die gekeurd en helemaal gesloten is. Integraal helmen zijn dus helmen met een gesloten kinstuk. In tegenstelling tot een systeemhelm, kan het kinstuk van een integraal helm niet geopend worden. Hierdoor laat de helm zo min mogelijk wind en geluid door. Daarnaast is een integraalhelm erg veilig. Uiteraard kun je wel het vizier openen voor frisse lucht. Er zijn veel verschillende merken integraalhelmen te koop, hieronder sommen we een aantal merken op:

LS2 motorhelmen

LS2 is één van de meest voordelige merken integraalhelmen die je kunt verkrijgen. Een LS2 helm is goedgekeurd, maar houd er rekening mee dat dit wel een standaard motorhelm is. Je vindt deze helmen bijvoorbeeld veel als ‘leenhelmen’ op een kartbaan. Toch is het wél een voordelige manier om een eigen helm aan te schaffen!

Shark integraalhelm

Shark is een bekend merk, wat een stukje prijziger is dan LS2. Echter krijg je hier ook meer voor je geld; de helm voelt zwaarder en daarmee veiliger aan, er zijn meer kleuren te verkrijgen én je kunt bijvoorbeeld een integraalhelm kiezen met een zonnevizier. Klik op de button hieronder om de meest recente Shark motorhelmen te bekijken:

HJC integraal helm

HJC is een sportief merk motorhelm wat een zeer groot assortiment heeft. Je kunt uit verschillende prijsklassen, kleuren en modellen kiezen. Er zit hier zeker iets tussen wat naar je wens is!

Bekijk alle motorhelmen

Hierboven hebben we drie merken helmen uitgelicht, maar er zijn natuurlijk nog veel meer motorhelmen. Je kunt daarom het beste even deze website bekijken en filteren op jouw voorkeuren (kleur, maat, merk, prijs, beoordeling, etc.). 

Waar moet je op letten bij de aanschaf?

Allereerst is het van belang om te kijken naar je wensen, wat wil je bijvoorbeeld uitgeven? Wil je een helm die bij je motor/outfit past? Welke kleuren vind je mooi? Moet de helm sportief zijn? Allerlei vragen die je jezelf af kunt vragen, maar je kunt natuurlijk ook gewoon eens bekijken wat je aanspreekt.

De pasvorm is vooral erg belangrijk; een helm dient goed aan te sluiten en niet te knellen. Dit zorgt voor de veiligheid en daarnaast zal een helm die te los zit veel lawaai toelaten, wat niet fijn rijdt. Hieronder zie je een video met meer informatie over integraalhelmen:

Lees ook: een voordelige motorhelm aanschaffen!

Wat zijn de kenmerken van een integraalhelm?

Integraalhelmen zijn ontworpen om uitgebreide bescherming en comfort te bieden aan motorrijders. Hier zijn enkele van de belangrijkste kenmerken die je vaak bij integraalhelmen zult vinden:

 1. Volledige gezichtsbescherming: Integraalhelmen bedekken het volledige gezicht, inclusief de kin en de nek. Dit zorgt voor maximale bescherming bij een val of botsing.
 2. Stevige, harde buitenschaal: De buitenschaal van een integraalhelm is meestal gemaakt van sterke materialen zoals glasvezel, polycarbonaat of composietmaterialen. Deze stevige constructie biedt bescherming tegen impact en penetratie.
 3. Binnenvoering: De binnenvoering van een integraalhelm is vaak voorzien van comfortabele en vochtafvoerende materialen zoals EPS (geëxpandeerd polystyreen) schuim. Dit zorgt niet alleen voor comfort tijdens het dragen, maar helpt ook om zweet en vocht af te voeren.
 4. Vizier: Integraalhelmen zijn uitgerust met een vast vizier dat het gezicht beschermt tegen wind, regen, stof en insecten. Het vizier kan ook voorzien zijn van een anti-kras coating en UV-bescherming om de duurzaamheid en het comfort te verhogen.
 5. Ventilatieopeningen: Om comfortabel te kunnen rijden, hebben integraalhelmen vaak meerdere ventilatieopeningen aan de voorzijde, bovenkant en achterkant. Deze ventilatieopeningen zorgen voor een goede luchtstroom en helpen oververhitting te voorkomen tijdens warme dagen of intense ritten.
 6. Kinband en sluiting: Een integraalhelm wordt meestal bevestigd met een kinband en een sluiting, zoals een dubbel-D sluiting of een snelsluiting. Deze zorgen voor een stevige en veilige pasvorm tijdens het rijden.
 7. Geluidsisolatie: Door het gesloten ontwerp bieden integraalhelmen over het algemeen betere geluidsisolatie dan andere helmstijlen, wat resulteert in verminderd wind- en motorgeluid voor een comfortabelere rijervaring.
 8. Gewicht: Moderne integraalhelmen zijn over het algemeen lichtgewicht, wat bijdraagt aan het comfort tijdens lange ritten zonder afbreuk te doen aan de bescherming.

Deze kenmerken maken integraalhelmen een populaire keuze voor motorrijders die op zoek zijn naar uitgebreide bescherming en comfort tijdens verschillende rijomstandigheden.

Waar kun je een integraalhelm voor gebruiken?

Een integraalhelm is een type motorhelm dat een volledige bescherming biedt voor het hoofd, inclusief het gezicht, de kin en de nek. Vanwege zijn uitgebreide bescherming en veelzijdigheid is een integraalhelm geschikt voor verschillende doeleinden en activiteiten, waaronder:

 1. Motorrijden op de weg: Integraalhelmen zijn ontworpen met het oog op de veiligheid van motorrijders op de weg. Ze bieden bescherming tegen impact en letsel in geval van een ongeval, en beschermen het hoofd tegen schurende krachten bij het glijden over het wegdek.
 2. Motorraces en sportief rijden: Voor motorraces en sportief rijden op zowel het circuit als op de weg, biedt een integraalhelm een optimale bescherming en aerodynamica. Het gestroomlijnde ontwerp minimaliseert windweerstand en verbetert de stabiliteit bij hoge snelheden.
 3. Touring en langere ritten: Voor langeafstandsrijden en touring biedt een integraalhelm comfort en bescherming gedurende lange periodes op de weg. Het afgesloten ontwerp minimaliseert lawaai en windgeruis, wat vermoeidheid vermindert tijdens lange ritten.
 4. Commuten: Integraalhelmen zijn ook geschikt voor dagelijks woon-werkverkeer op de motor. Ze bieden bescherming tegen weersinvloeden, wind en puin op de weg, terwijl ze tegelijkertijd comfort en veiligheid bieden tijdens kortere ritten in stedelijke omgevingen.
 5. Avontuurlijk rijden: Voor off-road avonturen en terreinrijden bieden sommige integraalhelmen speciale functies zoals een geïntegreerd zonnevizier, ventilatieopeningen en een robuuste constructie om te voldoen aan de eisen van off-road omgevingen.

Kortom, een integraalhelm is een veelzijdige keuze die geschikt is voor verschillende motorrijdende activiteiten, van dagelijkse ritten tot sportief rijden en avontuurlijke tochten. Het biedt een uitgebreide bescherming en comfort, waardoor motorrijders met vertrouwen en gemoedsrust de weg op kunnen gaan.

Staat jouw vraag, idee of onderwerp er niet tussen?

Heb je een idee, vraag of opmerking? Leuk! We horen graag van je. Voor contact zijn we enkel per e-mail bereikbaar, maar we streven er hierbij naar om je binnen 24 uur van een reactie te voorzien.