Op deze kartbaan is Max Verstappen groot geworden!

In het Belgische Genk ligt een prachtig outdoor kartcircuit die wereldwijd bekend staat. De belangrijkste kartwedstrijden worden er met regelmaat verreden en onze eigen Max Verstappen heeft er in zijn jeugd vele uren besteedt. We hebben het over Karting Genk en in deze Race Blog laten we alles zien van dit prachtige parcours.

Karting Genk: het thuis van Max Verstappen

De kartbaan is gelegen op zo’n 2 uur rijden vanaf Utrecht en erg in trek bij privé karters, mensen die met hun eigen kart het circuit op gaan. Je kan dan een dagkaart kopen en de hele dag lekker gassen. Eigenlijk is het circuit met zijn vele rechte stukken voor deze snelle karts gebouwd, maar je kan de baan ook af en toe testen in de huurkarts. Let op: Karting Genk heeft de beschikking over twee kartbanen; een pro circuit en een fun circuit. Als je een heat karten boekt op het fun circuit, rijd je op een veel kleinere kartbaan. De gaafste ervaring beleef je natuurlijk op het échte pro circuit, dus let op als je besluit af te reizen naar onze zuiderburen.

Ook beginnen met karten? Bekijk onze kartschool door heel Nederland.

Home of Champions

De iconische kartbaan wordt ook wel ‘Home of Champions’ genoemd omdat vrijwel alle Formule 1 coureurs hier weleens gekart hebben tijdens hun jeugdwedstrijden. Zo ook Max Verstappen, dit was zelfs zijn thuisbasis als het om trainen ging. Maar; niet alleen Max komt graag in Genk; ook Michael Schumacher heeft menig rondes afgelegd op Belgische bodem, bekijk onderstaande video uit 2011 maar eens:

Michael Schumacher karten

Max Verstappen karten

Max heeft samen met zijn vader in zijn kartperiode veel tijd doorgebracht op de kartbaan, maar ook tijdens zijn Formule 1 carrière is hij af en toe nog te vinden in Genk. Mits zijn drukke kalender het natuurlijk toelaat… Bekijk hier een video van Max samen met de gebroeders Pex in actie op Karting Genk:

Staat jouw vraag, idee of onderwerp er niet tussen?

Heb je een idee, vraag of opmerking? Leuk! We horen graag van je. Voor contact zijn we enkel per e-mail bereikbaar, maar we streven er hierbij naar om je binnen 24 uur van een reactie te voorzien.