Max Verstappen: race mee met karten!

Max Verstappen is de autocoureur met de beste CV die Nederland tot dusver ooit gekend heeft. Zijn prestaties in de Formule 1 zijn soms ongekend, maar toch kende nog niet zo veel mensen de inmiddels wereldberoemde Max toen hij nog actief was met karten, in de kartsport. Ook daar stond echter iedereen versteld van hem. We hebben een aantal karten video’s op een rij gezet.

Inhaalrace tussen de mini’s

Het is juli 2009 als Max Verstappen op het Franse Ostricourt op magistrale wijze het hele veld inhaalt. Max is hier slechts 11 jaar oud, maar rijdt alsof hij een volwassen man is. Trouwens, we mogen wel zeggen dat bijna geen volwassen man hem dit na zou doen! Bekijk de video hieronder:

Tekst gaat verder onder de video.

Europees Kampioenschap Genk

In 2013 rijdt Max Verstappen op het Belgische Genk naar de winst in het Europees Kampioenschap KZ (schakelkarts). Hij is hier overigens ook wereldkampioen in geworden. Ongelooflijk om te beseffen: amper 2 jaar na onderstaande race reed Max al in de Formule 1.

Tekst gaat verder onder de video.

Max Verstappen in Rotterdam

Naast het serieuze werk, mag er af en toe ook lol gemaakt worden. Misschien wel één van de eerste keren dat Max Verstappen een show weggeeft aan het publiek, is tijdens VKV City Racing in Rotterdam. In zijn schakelkart gaat hij samen met zijn vader Jos Verstappen, die in een Formule wagen rijdt, door de straten van Rotterdam! Dit geeft geweldige beelden.

Tekst gaat verder onder de video. 

Max Verstappen karten

Max heeft een geweldige lijst aan gewonnen prijzen in de kartsport. In zijn archief op de website van de familie Verstappen vind je toffe verhalen en verslagen over zijn carrière van jaar tot jaar. Lees hier meer over zijn avonturen, die al starten bij zijn geboorte! Wie had ooit verwacht dat die kleine jongen het zó ver zou schoppen? Zijn vader in ieder geval wel, die vertrouwde er al vanaf moment 1 op.

Lees ook: op deze kartbaan is Max Verstappen groot geworden!

Wil jij ook graag karten?

Droom jij er ook van om te karten als sport? Bekijk dan eens onze karttrainingen, deze zijn speciaal gericht op jeugd tot 18 jaar en in heel Nederland te volgen op veel verschillende kartbanen. Dat is uniek in Nederland!

Staat jouw vraag, idee of onderwerp er niet tussen?

Heb je een idee, vraag of opmerking? Leuk! We horen graag van je. Voor contact zijn we enkel per e-mail bereikbaar, maar we streven er hierbij naar om je binnen 24 uur van een reactie te voorzien.