Kartbanen van bekende autocoureurs!

Het klinkt als een sprookje: eerst een geweldige carrière in de autosport en vervolgens een kartbaan beginnen. Wist je dat vele bekende autocoureurs dit hebben gedaan en dat je deze kartbanen zelf kan bezoeken? In deze Race Blog geven we je een lijstje!

Kartbanen van bekende autocoureurs in Nederland

In ons eigen land kennen we natuurlijk allemaal de gebroeders Coronel. Ze zijn beiden nog steeds actief in de racerij, maar ze hebben ook hun eigen kartbaan in Huizen. Bij Coronel Adventure kan je terecht voor een elektrisch kartspektakel en kijk niet verbaast op als je Tim Coronel tegen het lijft loopt, of was het toch Tom…? Maakt niet uit, ze zijn er in ieder geval regelmatig!

Alle kartbanen van Nederland!

Op zoek naar een kaart met alle kartbanen van Nederland er op? Klik dan hier, dan laten we ze allemaal zien. Toch zijn er nog veel meer bekende autocoureurs die in Nederland een kartbaan zijn begonnen. Wat dacht je van de familie Bleekemolen met kartbanen in Delft en Amsterdam? Of Mike Hezemans met een kartbaan in Eindhoven (én in de Verenigde Staten)! Ook Ricardo van der Ende heeft een kartbaan opgericht in Poeldijk. In Lelystad vinden we Indy Dontje, die onder andere veel in de Verenigde Staten racet met snelle bolides én eigenaar is van Kartcentrum Lelystad.

Michael en Ralf Schumacher

In ons buurland zijn het Michael Schumacher en zijn broer Ralf die allebei kartbanen in hun bezit hebben. Michael Schumacher, misschien wel de bekendste autocoureur ooit, die sinds december 2013 niet meer in het openbaar verschenen is vanwege een heftig skiongeluk, heeft een indrukwekkende locatie in het Duitse Kerpen. En laat dat vanaf Utrecht slechts 2,5 uur rijden zijn… Je moet écht maar eens onderstaand filmpje kijken. Het Michael Schumacher Kart and Event Center heeft een indoor en een outdoor kartbaan, die in dit filmpje gekoppeld zijn tot één gigantisch circuit.

Tekst gaat door onder de video.

Play Video

Een paar honderd kilometer verderop ligt in het Duitse Bispingen de kartbaan van Ralf Schumacher. Ook dit is de moeite waard om te bezoeken, maar helaas wel een heel stuk verderop!

Fernando Alonso & Carlos Sainz

In Spanje kunnen ze er ook wat van. De bekendste Spaanse autocoureur Fernando Alonso heeft een aantal jaar geleden zijn outdoor kartbaan geopend, die een bijzonder lay-out kent. De baan is daarnaast enorm weids opgezet, speciaal voor snelle privé karts.

Play Video

Ook de familie Sainz heeft een kartbaan op het Spaanse vasteland. Zij hebben er echter gekozen om een indoor kartbaan te creëren, maar wat voor één! Geweldige bochtencombinatie volgen elkaar op, kijk onderstaande video maar eens.

Play Video

Nu is het nog wachten op het moment dat Max Verstappen zijn eigen kartbaan gaat openen. Want, ooit heeft hij gezegd dat het hem leuk leek om een kartbaan te openen. Wie weet…

Staat jouw vraag, idee of onderwerp er niet tussen?

Heb je een idee, vraag of opmerking? Leuk! We horen graag van je. Voor contact zijn we enkel per e-mail bereikbaar, maar we streven er hierbij naar om je binnen 24 uur van een reactie te voorzien.