Karten met Formule 1 coureurs!

Karten met Formule 1 coureurs

Wist je dat Formule 1 coureurs in hun vrije tijd graag gaan karten? Nee? Dan weet je het nu! Veel (voormalige) coureurs gaan graag terug naar hun roots: de kartsport. Sommige rijden zelfs nog weleens wedstrijden mee! In deze blog laten we je een aantal video’s zien van bekende Formule 1 coureurs in een kart.

Michael Schumacher karten

Misschien wel de bekendste Formule 1 coureur aller tijden. In ieder geval wel de coureur met de meeste titels op zijn naam: Michael Schumacher. In onderstaande video zie je een waar spektakel op het natte circuit van het Duitse Kerpen: dé thuishaven van de 7-voudig wereldkampioen. Het is een genot om naar te kijken, vooral als je de andere namen in het veld ziet. Onder andere (voormalig) Formule 1 coureurs Lewis Hamilton, Nico Rosberg, Giedo van der Garde en Antonio Liuzzi deden mee in dit wereldkampioenschap karting, waar Schumacher trouwens ‘voor de lol’ een wedstrijd meedeed.

Tekst gaat door onder de video.

Play Video

Rubens Barrichello karten

De Braziliaan Rubens Barrichello kennen we natuurlijk met name uit zijn tijd bij Ferrari, toen hij naast Michael Schumacher reed. Dat ook hij de kartsport nooit vergeten is, vertelt hij maar al te graag in onderstaande video. Samen met zijn zoons duikt hij regelmatig op tijdens kartwedstrijden!

Play Video

Carlos Sainz karten

De Spanjaard Carlos Sainz racet op dit moment nog steeds in de Formule 1, maar kennen we ook als de voormalig teamgenoot van Max Verstappen (en natuurlijk van alle streken die Lando Norris bij hem uithaalt). Zijn vader (die ook Carlos Sainz heet) is onder andere meervoudig winnaar van de Dakar Rally en heeft zijn eigen indoor kartbaan in Spanje. Zijn zoon laat deze maar al te graag zien in een snelle schakelkart. Met die snelheden over een indoor kartbaan razen, dat zie je niet elke dag. Bekijk de video!

Play Video

Max Verstappen karten

Onze trots hoeven we uiteraard niet te introduceren. Ook Max houdt van een goed potje karten en dat doet hij het liefst op zijn thuisbasis Karting Genk. Tóch hebben we een ander filmpje uitgekozen, eentje uit zijn jeugd. Een ongelooflijke inhaalrace op het Franse Ostricourt uit 2009.

Play Video
Staat jouw vraag, idee of onderwerp er niet tussen?

Heb je een idee, vraag of opmerking? Leuk! We horen graag van je. Voor contact zijn we enkel per e-mail bereikbaar, maar we streven er hierbij naar om je binnen 24 uur van een reactie te voorzien.