Superkarts gaan bijna 300 km/h!

Snelste kart ter wereld?

We hebben het al eens over de snelheid van een kart gehad, waaruit blijkt dat je met een privé kart snelheden van meer dan 100 km/h kan bereiken. Maar, wist je dat dit pas het begin is van de mogelijkheden binnen de kartsport? Er zijn karts die sneller kunnen dan de gemiddelde auto op straat. Deze waanzinnige snelheden behaal je met een superkart (die karts gaan bijna 300 km/h) en in deze blog vertellen we je er alles over én geven we je een onboard video!

Wat is een superkart?

Deze snelle racemonsters zijn wat zwaarder dan een gemiddelde kart, mede door extra bumpers, een spoiler en een grotere motor. Normaal gesproken zie je in een kart de benen van de coureur, maar op deze karts zijn verschillende kappen gemonteerd voor een betere luchtstroming. De spoiler zorgt ervoor dat deze kart net een kleine Formule 1 bolide is. Als we naar de snelheden kijken, komen ze ook nog eens aardig in de buurt. Deze karts gaan bijna 300 km/h en houden daarmee menig racewagen bij!

Snelheid superkart

Een superkart heeft een motor met zo’n 250cc en vaak is het een schakelbak met 5 of 6 versnellingen. Het gewicht is veel lager dan een auto, waardoor je als een speer over het circuit schiet. Je kan dan ook snelheden behalen van zo’n 250 km/h. Van 0 naar 100 km/h kán binnen 3 seconden. Ongekend en als het niet gekker kan… Van 160 km/h afremmen naar stilstand kunnen ze binnen 2 seconden.

Wist je dat?

Superkarts kunnen ongeveer dezelfde rondetijden noteren als Formule 3 bolides!

Waar racen deze superkarts?

Je zal jezelf afvragen; dit kan toch niet op een normale kartbaan? Klopt, deze karts racen dan ook over professionele autosportcircuits als de Hockenheimring, Spa-Francorchamps, Circuit Zandvoort of TT Circuit Assen. Hier kunnen ze de hoge snelheden behalen, op een normale kartbaan zouden ze niet uit de voeten kunnen omdat de rechte stukken te kort zijn.

Onboard bij een superkart!

Genoeg gepraat, tijd om het eens te ervaren! Check hieronder gave beelden van een superkart in actie.

Staat jouw vraag, idee of onderwerp er niet tussen?

Heb je een idee, vraag of opmerking? Leuk! We horen graag van je. Voor contact zijn we enkel per e-mail bereikbaar, maar we streven er hierbij naar om je binnen 24 uur van een reactie te voorzien.