Last van je knieën tijdens het karten?

Als je regelmatig gaat karten, zal je wel herkennen dat je soms bont en blauw weer richting huis keert. Pijnpunten zijn vooral de rug, ribben en heupen, maar ook van je knieën kan je flink last krijgen! Je bent zeker niet de enige die daar last van heeft en het is gemakkelijk op te lossen. In deze Race Blog vertellen we je er meer over, zodat je binnenkort geen last meer hebt van je knieën!

Hoe krijg je last van je knieën?

Hoe komt het nu toch dat je zo’n last krijgt van je knieën? Het zou natuurlijk kunnen komen doordat je niet helemaal in de juiste houding zit. Probeer de volgende keer eens wat meer naar voren of achteren te schuiven met je stoel. Wellicht heb je er dan minder last van. Tóch heeft de pijn in je knieën meestal een andere oorzaak. Je botst namelijk continu met je knieën tegen de tank van de kart of de ondersteuning van het stuur. Dat dit een paar keer gebeurd is niet zo erg, daar zal je geen last van hebben. Als je er toch last van hebt, komt dat omdat je knieën per ronde meerdere keren botsen met die onderdelen van de kart. Dat gaat écht irriteren!Je zal merken dat je knieën wat dikker of zelfs blauw worden, niet echt een pretje! Echter heeft niet iedereen daar last van, het heeft te maken met je zithouding, je lengte, maar ook met de manier van rijden. Daar kan je meestal vrij weinig aan veranderen, je benen zitten er immers en die kan je niet zomaar verplaatsen.

Wist je dat?

Zelfs Formule 1 coureurs last hebben van hun knieën! Niet allemaal, maar bijvoorbeeld Daniel Ricciardo wel. Hoe we dat weten? Daniel draagt kniebeschermers en dat doet hij natuurlijk niet voor niets. Bekijk onderstaande foto maar eens, daar zie je de kniebeschermers.

Tekst gaat verder onder de foto.

Dit bericht bekijken op Instagram

Thot squat. It’s race day 🍑

Een bericht gedeeld door Daniel Ricciardo (@danielricciardo) op

Dé oplossing voor last van je knieën!

Zoals ook Daniel Ricciardo doet: kniebeschermers dragen, dat is de makkelijkste oplossing tegen pijn in je knieën. Maar goed, waar koop je die? De meeste kartshops hebben ze namelijk niet, dus moet je even op zoek. Toch hebben wij het alvast wat makkelijker gemaakt. Je kan namelijk ook kniebeschermers gebruiken die eigenlijk bedoeld zijn voor andere sporten, met name dans en volleybal. Zorg er hierbij voor dat je de protectors kiest die zachte kussentjes hebben, niet die met de plastic schijven erop. We geven je hieronder een aantal voorbeelden of klik op de rode button.

De kussentjes in deze knieprotectors vangen de kleine botsingen tussen je knieën en de onderdelen van de kart op, waardoor je geen blauwe plekken meer krijgt. Je zal merken dat je geen last meer hebt, heerlijk! Daniel Ricciardo draagt ze over zijn raceoverall, maar je kan ze ook prima onder je overall dragen. Dat maakt niets uit, net wat jij fijn vindt!

Staat jouw vraag, idee of onderwerp er niet tussen?

Heb je een idee, vraag of opmerking? Leuk! We horen graag van je. Voor contact zijn we enkel per e-mail bereikbaar, maar we streven er hierbij naar om je binnen 24 uur van een reactie te voorzien.