Welke opties heeft een e-kart?

Opties e-kart

We hebben de voordelen van een elektrische kart al eens besproken. Maar, wat kan zo’n e-kart nu anders dan een ouderwetse benzine kart? Het heeft namelijk sommige handige opties! Welke dat zijn, dat leggen we je in deze blog uit.

Achteruit rijden met een elektrische kart

Eén van de belangrijkste mogelijkheden is dat er achteruit gereden kan worden met een e-kart. Meestal zit er een knopje op of onder het stuur die je in kan drukken of om moet zetten. Als je vervolgens het gas intrapt, gaat de kart achteruit. Wel zo makkelijk, je hoeft nu niet meer op het baanpersoneel te wachten totdat je je weg weer kan vervolgen. Achteruit racen kan dus ook… Net als hier in Zandvoort!

Play Video

De boostknop

Sommige e-karts hebben een soort DRS functie. Hierbij gaat er niet net zoals in de Formule 1 een klep open, de kart krijgt hier gewoon extra topsnelheid door de begrenzer voor enkele seconden uit te schakelen. Dit geeft het karten ook een tactisch element om slim in te halen of je boost precies in te zetten op het moment dat je een snelle ronde rijdt. Hoe vaak je deze boost kan gebruiken, dat hangt van de kartbaan af.

De pro stand & begrenzen

De meeste kartbanen met elektrische karts hebben geen kinderkarts. Dat komt omdat de e-karts heel gemakkelijk op een snelheid te begrenzen zijn. Je kan een hele groep kinderen met één druk op de knop langzamer laten rijden, maar je kan de karts ook individueel verstellen. Dit is vooral in het voordeel van de kartbaan en langzamere rijders, wij willen natuurlijk altijd zo hard mogelijk gaan. Daar hebben ze ook iets op bedacht: sommige kartbanen hebben een soort pro stand die ze aan kunnen zetten als ze zien dat je écht goede rondetijden rijdt.

Benzine karten vs. e-karten?

Ben je aan het twijfelen wat nu leuker is? Bekijk dan eens deze Race Blog, dan vergelijken we de karts.

Staat jouw vraag, idee of onderwerp er niet tussen?

Heb je een idee, vraag of opmerking? Leuk! We horen graag van je. Voor contact zijn we enkel per e-mail bereikbaar, maar we streven er hierbij naar om je binnen 24 uur van een reactie te voorzien.