7 voordelen van elektrisch karten

Elektrisch karten, het krijgt de stempel als uitkomst voor de toekomst. Vooral op de weg is dit al te merken, de Tesla’s vliegen ons om de oren. Maar, ook op de kartbaan is er een trend gaande van elektrisch karten. Wat zijn nu de voordelen van elektrische karts? Het wordt namelijk vaak bestempeld als ‘minder leuk’, maar is dit wel zo? In deze blog lichten we de voordelen van elektrisch karten uit.

Voordelen elektrisch karten:

  • Meer snelheid;
  • Minder vermogensverschil;
  • Minder stank;
  • Je hoeft geen viezig jasje aan;
  • Het is milieuvriendelijk;
  • Je kan achteruitrijden;
  • Meer mogelijkheden

We leggen de voordelen kort uit zodat ook jij overtuigd bent van de voordelen. Ben je dat nog niet? Probeer het eens uit en ervaar het zelf!

1. Meer snelheid

We beginnen misschien wel met het beste voordeel. De snelheid! Win jij het met jouw benzine auto van een elektrische Tesla? Ik denk het niet, dat geldt ook voor de karts. Een elektrische kart heeft een betere acceleratie, waardoor je sneller op de topsnelheid zit. Lekker uitdagend en handig!

Lees ook: Wat is de snelheid van een kart?!

2. Minder vermogensverschil

De kartsport is mechanisch, waardoor de rijkunsten van een coureur niet altijd doorslaggevend zijn. Met elektrische karts heb je echter minder last van vermogensverschillen ten opzichte van benzine karten. Tuurlijk, er kan altijd verschil in zitten, maar ze liggen zeker dichter bij elkaar.

3. Minder stank

Je kan het als een voordeel en als een nadeel zien: de geur. De ronkende brandstofmotoren ruik je al in de verste verte, terwijl je bij elektrische karts alleen de banden en de remmen ruikt. Je hoeft je dus niet meteen om te kleden, je kan direct na het karten het terras op duiken!

4. Je hoeft geen jasje aan

Je kent het wel; dat jasje wat je op een kartbaan aan moet. Duizenden andere mensen zijn er zwetend in voor gegaan, bij elektrisch karten is dat verleden tijd! Lekker in je eigen designerkleding de baan op en gassen maar.

5. Het is beter voor het milieu

Je kunt er niet omheen, de milieuproblematiek. Elektrisch karten stoot niets uit, waardoor je op een groene manier tóch kan racen. Wie wilt dat nu niet?

6. Je kan achteruit rijden

Ein-de-lijk, niet meer hoeven wachten op het baanpersoneel. Niet meer minuten lang tijdverlies als je tegen de bandenstapel staat. Simpel het knopje omzetten of indrukken en achteruit met die hap! Meteen weer het gas op en gaan. Ideaal!

7. Meer mogelijkheden

Elektrische karts kunnen bijvoorbeeld een boost functie hebben waarmee je voor een aantal secondes meer topsnelheid of power krijgt. Een geheel nieuwe dimensie in de kartsport en te vergelijken met de DRS in de Formule 1. De karts kunnen daarnaast gemakkelijker begrensd worden.

Nog steeds niet overtuigd? Helaas, maar probeer er alvast aan te wennen. Binnen nu en een aantal jaar zullen benzine huurkarts verleden tijd zijn.

Staat jouw vraag, idee of onderwerp er niet tussen?

Heb je een idee, vraag of opmerking? Leuk! We horen graag van je. Voor contact zijn we enkel per e-mail bereikbaar, maar we streven er hierbij naar om je binnen 24 uur van een reactie te voorzien.