Waar moet je op letten als je een raceoutfit koopt?

Raceoutfit kopen

Ben je van plan om een toffe raceoutfit te kopen? Let dan wel op een aantal dingen! Het is namelijk niet zomaar even passen en meenemen. Weet wat je aanschaft! In deze Race Blog leggen we je daar meer over uit.

Een karthelm kopen

Een helm is het belangrijkste onderdeel van een raceoutfit. Dit is namelijk altijd en overal verplicht als je gaat karten, de rest van je outfit meestal niet (mits je in de huurkarts rijdt). Een helm aanschaffen kan op verschillende locaties, maar het is vooral belangrijk om goed te passen. Een helm mag namelijk niet te los zitten, maar moet ook niet té strak zitten. Daarnaast moet de kinband goed kunnen sluiten en is een vizier waar je goed doorheen kan kijken ook wel fijn.

Een goedkope helm aanschaffen?

Benieuwd waar je nu eens gave, goedkope helm kan kopen? Lees dan hier verder! Let op: check goed bij de organisatie van wedstrijden aan welke eisen je moet voldoen! Soms moet je namelijk een helm aanschaffen onder bepaalde voorwaarden gekeurd is. Houd daar rekening mee!

Een raceoverall kopen

Als je een raceoverall wilt kopen, geldt eigenlijk hetzelfde. Let op de eisen die de organisatie stelt, maar pas ‘m ook goed. Een overall passen doe je het beste door even in de ‘karthouding’ te gaan zitten. Neem even plaats op de grond en doe net alsof je in een kart zit. Dan zal je merken dat de overall wat naar boven kruipt bij je armen en benen. Als de overall dan goed zit, zal hij prima passen!

Schoenen & handschoenen

Een raceoutfit is natuurlijk niet compleet zonder professionele kartschoenen en handschoenen. Zorg dat je kartschoenen koopt die lekker zitten, dat is het belangrijkste! Dan zal je een goed gevoel hebben met de pedalen. Bij het aanschaffen van een setje handschoenen, moet je er vooral op letten dat deze voldoende grip hebben. Dat zie je aan de grip patronen aan de binnenkant van de handschoenen.

Protectie

Naast bovenstaande kledingstukken, bestaat een raceoutfit uit protectie. Dit is niet altijd verplicht, maar soms is het zo dat je bijvoorbeeld een nekprotector (vooral voor kinderen) of ribprotector moet dragen. Lees je hier dus goed over in! Ben je nu benieuwd naar de kosten van zo’n complete raceoutfit? Schrik dan niet, het hoeft namelijk niet zo duur te zijn. Klik op de rode button hieronder als je meer wilt weten over de kosten van deze racekleding.

Staat jouw vraag, idee of onderwerp er niet tussen?

Heb je een idee, vraag of opmerking? Leuk! We horen graag van je. Voor contact zijn we enkel per e-mail bereikbaar, maar we streven er hierbij naar om je binnen 24 uur van een reactie te voorzien.