Dit zijn de regels op een kartbaan!

Regels karten

Als je zelf weleens naar een kartbaan bent geweest, dan ken je het wel; de instructie die gegeven wordt door het personeel. Erg saai, maar wel belangrijk! Er zijn namelijk voldoende regels waar je je aan moet houden. In de blog bespreken we de belangrijkste regels.

Botsen & beuken

Elke vriendengroep heeft één persoon die totaal niet kan karten en het op een andere manier probeert op te lossen. De beuker! Je komt in een heat karten altijd wel met elkaar in aanraking, maar opzettelijk beuken en botsen is verboden. Het zijn simpelweg geen botsauto’s, dan moet je toch écht naar de kermis. Het materiaal van een kartbaan is duur, wees er een beetje zuinig mee! Dat voorkomt ook flinke nek- of rugklachten!

Gevaarlijke situaties

Geel knipperende lampen of een wapperende gele vlag; er is een gevaarlijke situatie op de baan. Er kan iets liggen, iemand kan vast staan of de baan is kapot. Het personeel van de kartbaan moet hierbij de baan op om te helpen, waarbij ze wél graag hun benen blijven behouden. Matig dus je snelheid, ook al weet je van jezelf dat je het incident kan inschatten. Er zijn ook nog andere rijders op de baan die niet zo verstandig als jij zijn. Het is verboden om in te halen en je dient je snelheid aan te passen.

Telefoons en karten

Hoe graag we tegenwoordig ook alles willen delen op Snapchat, Instagram, Facebook of WhatsApp, het is absoluut verboden om je telefoon te gebruiken tijdens het karten. Alles gaat te snel om op je telefoon én de baan te letten, waardoor je waarschijnlijk als een bezetene over de baan aan het rijden bent. Daar komt bij dat het een groot risico is om je telefoon te laten vallen. Ik zal niet de enige zijn die weleens een dure Iphone op heeft moeten vegen op een kartbaan! Daar zou ik het ‘onboard filmpje’ toch even voor laten gaan. Als je tóch zo graag wilt filmen, koop dan gewoon een actiecamera die je op een helm of kart kan bevestigen. Kortom, volg gewoon de aanwijzingen en regels van het personeel op. Zij staan er ook niet voor hun lol!

Lees ook: dit zijn je taken als je op een kartbaan werkt!

Nooit uitstappen

De allerbelangrijkste regel! Je dient altijd in de kart te blijven zitten, mits deze natuurlijk niet in brand staat bijvoorbeeld. Het is té risicovol om zomaar uit je kart te stappen en op de baan te staan. Blijf dus altijd zitten en wachten totdat er iemand naar je toe komt!

Staat jouw vraag, idee of onderwerp er niet tussen?

Heb je een idee, vraag of opmerking? Leuk! We horen graag van je. Voor contact zijn we enkel per e-mail bereikbaar, maar we streven er hierbij naar om je binnen 24 uur van een reactie te voorzien.