Boeken over de kartsport: welke zijn er?

Boeken over karten/kartsport

Boeken lezen: voor de één is het een hobby, voor de ander een verschrikking. Toch is er een categorie boeken dat wij raceliefhebbers natuurlijk altijd goed vinden: boeken over de kart- en autosport. In deze Race Blog zetten we er een aantal op een rijtje! Je kan deze karten boeken allemaal hier bestellen. Lees je mee?

Learn How To Master the Art of Kart Driving

De titel is al een hele mond vol, laat staan het boek! 194 pagina’s aan relevante informatie over de kartsport en tips & tricks om je rijderskills te verbeteren. Het boek is vooral gericht op karten met privé karts, maar je kan ook veel kennis op doen over de sport in het algemeen. Op die manier is het voor iedere fanatieke karter erg interessant om te lezen! Let wel op, het boek is Engelstalig. Er zullen dus ook enkele vaktermen in het Engels staan, die je even moet vertalen. Ook goed voor je talenbeheersing! 😜

In het boek komen onder andere de volgende onderwerpen naar voren:

  • Kies uit beproefde technieken om je eigen, zeer effectieve rijstijl op te bouwen.
  • Begrijp de verschillende remtechnieken – hard remmen versus zachte remtechnieken.
  • Leer strategieën die de kans op overwinning vergroten.
  • Gebruik focus en kijktechnieken om bovennatuurlijk mentale capaciteiten te activeren.
  • Specifieke natweer technieken om superieure grip op nat wegdek te ontdekken.
  • Hoe je zelfvertrouwen en veerkracht opbouwt en waarom je je eigen keuzes moet volgen.
  • Geslepen mentale technieken voor super focus en concentratie, bliksem starts en tricks die je tegenstanders overrompelen.

Karting Manual

Het tweede boek dat de moeite waard is, is Karting Manual. Het voorwoord wordt gegeven door voormalig wereldkampioen Formule 1 Jenson Button en het boek telt 176 pagina’s. Tussen al deze pagina’s vind je tips & tricks om sneller te worden voor de beginner en gevorderde, maar er wordt ook veel uitleg gegeven over de technische kant van karts. Zo geven ze je bijvoorbeeld de do’s en dont’s bij het aanschaffen van een kart. Waar moet je nu écht op letten? Dat lees je in dit boek, wat overigens ook in het Engels geschreven is.

Geen boeken over de kartsport, maar wel tips?

We hebben tientallen blogs op onze website staan, die vooral gericht zijn op de kart- en autosport, maar ook bijvoorbeeld over simracen. Deze blogs kan je gratis lezen, je hoeft er nooit voor te betalen. Onbeperkt lezen! We geven je graag tips & tricks. Staat jouw onderwerp of vraag er niet tussen? Aarzel dan niet om ons te contacten.

Lees ook: de beste boeken over de Formule 1 & Max Verstappen!

Staat jouw vraag, idee of onderwerp er niet tussen?

Heb je een idee, vraag of opmerking? Leuk! We horen graag van je. Voor contact zijn we enkel per e-mail bereikbaar, maar we streven er hierbij naar om je binnen 24 uur van een reactie te voorzien.