Kartlessen vs. zelf oefenen!

Kartlessen volgen… Dat heb ik toch niet nodig! Veel mensen vinden kartlessen kinderachtig klinken, maar wat zijn nu de voordelen van deze lessen? Wat is beter: kartlessen volgen of zelf oefenen? Dat lees je in deze Race Blog!

Voordelen van kartlessen

Stel… Je wilt jezelf verbeteren en besluit kartlessen te gaan volgen. Wat kan je dan verwachten? Je mag er ten eerste vanuit gaan dat degene die les geeft veel ervaring heeft in de kartsport en precies weet wat hij vertelt. Deze kennis heeft hij ergens opgedaan en daarmee zal hij jou helpen om jezelf te verbeteren. Daarnaast volg je een kartles niet alleen, maar zullen er anderen zijn die zich op hetzelfde niveau bevinden als jij. Je kan jezelf daar aan meten en optrekken. Met anderen op de baan ben je meestal namelijk sneller dan in je eentje, mits dit natuurlijk ook snelle rijders zijn.

Tijdens kartlessen krijg je persoonlijke tips & tricks van iemand die heeft gezien wat jij kan verbeteren. Dat ziet hij door naast de baan te staan of zelf mee te rijden. Hierdoor kan hij precies zien waar jij tijd verliest en kan hij je uitleggen waarom dat gebeurt. Door die inzichten te krijgen en specifieke oefeningen te doen, kan je jezelf gemakkelijker verbeteren.

Zelf oefenen?

Dat kán je doen, maar het is geen aanrader. Zonder dat je weet waar je moet beginnen om beter te worden, is heel lastig en dat vergt veel tijd. Eigenlijk heeft elke karter namelijk weleens een les gevolgd of coaching gehad van iemand anders. Ga zelf maar eens op zoek naar de snelste racelijn, dat is best wel lastig. Het voordeel is natuurlijk wel dat je zelf kan bepalen waar en wanneer je gaat oefenen, maar je zal er wel veel langer over doen. Als je kartlessen gaat volgen krijg je stap voor stap uitgelegd waar je jezelf kan verbeteren, waardoor je zal merken dat je iedere les beter wordt.

Wat kosten kartlessen?

Het voordeel van kartlessen volgen is dat het meestal niet duurder is dan normale heats rijden. Soms is het zelfs goedkoper! De rijtijd die je krijgt gedurende zo’n les, is vaak meer dan het rijden van reguliere heats. Je krijgt dus én tips & tricks én meer rijtijd. Twee ingrediënten om jezelf te verbeteren voor dezelfde prijs. Vergeet niet dat verbeteren ook veel doen betekent: hoe meer je rijdt hoe beter je wordt! Lees hier meer over de kosten van onze kartschool.

Vind je kartlessen volgen niks?

Besluit je toch zelf te gaan trainen en op onderzoek uit te gaan? Maak dan gebruik van alle informatie die wij gratis ter beschikking stellen. Je vind er alle tips & tricks die je nodig hebt, alleen moet je het nog zelf in de praktijk brengen. Lees hier verder!

Staat jouw vraag, idee of onderwerp er niet tussen?

Heb je een idee, vraag of opmerking? Leuk! We horen graag van je. Voor contact zijn we enkel per e-mail bereikbaar, maar we streven er hierbij naar om je binnen 24 uur van een reactie te voorzien.