Is karten moeilijk om te leren? 3 handige tips

‘Karten is toch alleen sturen, gas geven en remmen? Dat is toch heel makkelijk?’ Klopt, bij veel mensen is dit het enige wat ze doen als ze gaan karten. Echter zijn die mensen ook niet de snelste rijders. Wil je wel een snellere rondetijd rijden? Dan moet je meer doen dan sturen, gas geven en remmen. Er komt dus meer kijken bij het rijden van snelle rondes, maar is karten moeilijk om te leren? We leggen het uit in deze blog.

Wat moet je doen om een snelle rondetijd te karten? 3 tips

Om een snelle rondetijd te rijden met karten, zijn hier drie essentiële tips:

  1. Gebruik de ideale racelijn: de snelste route over het circuit waarbij je zo min mogelijk hoeft te sturen
  2. Zet je gewicht in: zo creëer je meer grip
  3. Gebruik je rem op de juiste manier: door te remmen ben je juist sneller

Is karten moeilijk om te leren?

Karten kan voor sommige mensen een uitdagende sport zijn om te leren, terwijl anderen het snel oppikken. Dat merken we ook bij onze kartlessen, het ene kind pakt het eenmaal sneller op dan het andere kind. Het hangt af van verschillende factoren, waaronder iemands natuurlijke aanleg voor de kart- en autosport, lef, aanpassingsvermogen en de mate van instructie en training die ze ontvangen.

Waarom is karten moeilijk om te leren?

Over het algemeen vereist karten een combinatie van technische vaardigheden, zoals het vinden van de ideale racelijn, het beheersen van remmen en gas geven, en het begrijpen van de dynamiek van de kart en het circuit.

Professionele begeleiding en regelmatige training kunnen het leerproces versnellen. Meters maken is daarbij ontzettend belangrijk. Je doet daarmee ervaring op, wat je weer kunt gebruiken voor andere trainingen of races. Het bezoeken van verschillende kartbanen is daarnaast belangrijk. Elke kartbaan is anders. Denk aan de lay-out van de baan, de karts en het type ondergrond en barrière. Wat je op de ene kartbaan leert, kun je op een andere kartbaan weer gebruiken.

Hoe kun je leren karten?

Er zijn diverse manieren om karten te leren. Je kunt voor onderstaande opties kiezen:

  1. Zelf leren door veel te doen en af te kijken bij andere, snelle rijders. Deze optie kost het meeste tijd en zal je het minst ver brengen…
  2. Kartlessen volgen. De meest effectieve manier van karten leren, is door tips & tricks van een ander aan te nemen via een kartschool.

De beste manier om te leren karten

Om snel de snelste coureur uit jouw omgeving te worden, kun het het beste kartlessen volgen. Wij bieden kartlessen voor kinderen aan op diverse locaties. Wist je dat de eerste kartles gratis is? Zo kun je zelfs al gratis tips & tricks van onze trainers ontvangen én sessies rijden.

Staat jouw vraag, idee of onderwerp er niet tussen?

Heb je een idee, vraag of opmerking? Leuk! We horen graag van je. Voor contact zijn we enkel per e-mail bereikbaar, maar we streven er hierbij naar om je binnen 24 uur van een reactie te voorzien.