Kartles kind: wat zijn de mogelijkheden?

Kartles voor een kind: hoe, wat en waar? Karten is een redelijk onbekende sport, maar toch zijn er voldoende mogelijkheden om als kind te gaan racen. Hoe je dat doet? Dat leggen we in deze Race Blog uit én we geven je meer informatie over onze kartlessen voor kinderen.

Kartles kind: wat is dat?

Wat is kartles nu eigenlijk? Kartles is te vergelijken met bijvoorbeeld voetbaltraining. Jouw kind beoefent dit als sport/hobby onder begeleiding van professionals. Tijdens kartles wordt uiteraard de nadruk gelegd op veiligheid en sneller worden, maar ook op het ontwikkelproces als coureur.

Hoe ziet een kartles eruit?

Bij elke kartschool ziet een kartles er natuurlijk anders uit, maar over het algemeen is het vooral belangrijk om voldoende meters te maken. Veel in de praktijk bezig zijn in de kart is daarom van belang. Tijdens onze kartlessen rijd je in de meeste gevallen drie sessies en gebruiken we de overige tijd voor theorie, instappen, uitstappen, aankleden en elkaar supporten. We splitsen de groep namelijk op: zo kunnen de kinderen náást de baan ook zien wat er goed of misschien verkeerd gaat bij de andere groep. Dat is een ontzettend fijne manier van leren.

We beginnen elke kartles met een klein stukje theorie, waarna we direct de baan op gaan. Vervolgens wisselen de groepen elkaar af voor theorie en praktijk, waarbij elke groep door minimaal één instructeur begeleid wordt.

Onze kartschool voor kinderen

Veel kartlessen worden gegoten in cursussen van bijvoorbeeld vijf of tien dagen. Echter: na zo’n cursus ziet een kind dit nét als zijn/haar sport en zijn er nog veel meer mogelijkheden om te racen. Om dit te stimuleren hebben wij een unieke kartschool opgestart waarin we de kartlessen wekelijks organiseren. Elk kind kan instromen en sluit hiervoor een lidmaatschap af, welke op elk gewenst moment kosteloos op te zeggen is. Hierdoor is er voor ieder wat wils: lekker trainen voor een paar maandjes, karten als sport, clubraces/maandraces rijden en eventueel zelfs doorstromen naar ons talentenprogramma. Je mag het zelf invullen!

Uniek aan onze kartschool: je kunt op verschillende kartbanen door heel Nederland training volgen. Je bepaalt elke training zelf waar & wanneer je komt! Bekijk hier het schema van onze lessen.

We geven training op kartbanen in meerdere provincies, klik op een provincie voor meer informatie:

Kartles kind: hoe laat ik mijn kind instromen?

Eén van de meest gestelde vragen: hoe begin je nu in de kartsport? Vaak gaat dit via-via, maar bij onze kartschool is elk kind van harte welkom om kartles te volgen. Je kunt je simpelweg inschrijven via deze pagina, waarna we je alles uitleggen over de kartsport. Vind je het tóch niet leuk? Dan kun je op elk gewenst moment kosteloos stoppen, geen enkel probleem. We hopen je natuurlijk enthousiast te maken over deze sport, dus zullen ons uiterste best doen om je een leuke tijd te bezorgen.

Heb je nog vragen over kartles?

Geen probleem, we begrijpen dat het een heel andere wereld is dan bijvoorbeeld voetbal of hockey… Stel gerust je vragen, neem hier contact met ons op.

Staat jouw vraag, idee of onderwerp er niet tussen?

Heb je een idee, vraag of opmerking? Leuk! We horen graag van je. Voor contact zijn we enkel per e-mail bereikbaar, maar we streven er hierbij naar om je binnen 24 uur van een reactie te voorzien.