fbpx

Racestuur kopen? Tips racesturen om te simracen

Een racestuur kopen voor simracing

Wil je een racestuur kopen om mee te simracen? Voor de PC, de Playstation of een Xbox? In dit artikel sommen we de best beoordeelde racesturen op zodat jij de perfecte keuze kunt maken voor een goed race stuur om mee te gamen. We houden hierbij een maximum budget van € 400,00 aan. Wat zijn de beste race sturen op basis van reviews?

Meer over het beste racestuur

Hieronder gaan we de top 5 beste racesturen verder behandelen en de voordelen opsommen. We hebben hierbij gekeken naar de beoordelingen van vele honderden mensen die de racestuurtjes in huis hebben. Over het algemeen komen de onderstaande 5 race sturen het beste uit de test, maar natuurlijk zijn er nog veel meer racesturen te verkrijgen in alle soorten en maten.

Lees ook: 10 tips om beter te worden in simracen!

Logitech G29 Driving Force

Het racestuur wat direct naar boven komt is de Logitech G29 Driving Force. Uit vele honderden reviews blijkt dat dit één van de meest populaire racesturen op dit moment is. Het race stuur is geschikt en exclusief ontworpen voor PC, PS5, PS4 en PS3. Dit racestuur biedt realistische force feedback, helische tandwielen en pedalen. Hiermee kun je het circuit en de auto goed aanvoelen en direct anticiperen op bijvoorbeeld onder- of overstuur. Hieronder zie je het racestuur met een goede prijs-kwaliteitsverhouding.

Thrustmaster T150 RS Force Feedback

Een ander goed beoordeeld racestuur is de Thrustmaster T150 RS Force Feedback. Ook dit race stuur is geschikt voor zowel de Playstation 3, 4 en 5 als een computer. Dit racestuurtje is iets voordeliger, maar heeft wel een zeer nauwkeurig stuur en voldoende bevestigingsmogelijkheden. Bekijk ‘m hieronder:

Hori Apex

De Hori Apex is een racestuur voor onder de € 100,00. Hiermee kun je dus low-budget een race-simulator bouwen. Het stuurtje heeft prima prestaties (vooral als je naar de prijs kijkt) en is geschikt voor PS3, PS4, PS5 en PC. Het enige nadeel van dit racestuur is dat je geen aansluiting voor een headset hebt. Let daarop bij het aanschaffen!

Thrustmaster TMX Force Feedback

De Thrustmaster TMX Force Feedback is niet geschikt voor Playstation, maar juist wel voor de Xbox One en PC. In de reviews is te lezen dat er een realistische force feedback aanwezig is en dat het racestuur van zeer goede kwaliteit is.

Thrustmaster T300

Het laatste stuur dat we in dit artikel behandelen is de Thrustmaster T300. Deze is geschikt voor Playstation 3, Playstation 4, Playstation 5 en Windows. Dit racestuur is met name geluidloos en zeer vloeiend. Force feedback effecten zijn snel en realistisch. Daarnaast is er een grote draaihoek instelbaar.

Staat jouw vraag, idee of onderwerp er niet tussen?

Heb je een idee, vraag of opmerking? Leuk! We horen graag van je. Voor contact zijn we enkel per e-mail bereikbaar, maar we streven er hierbij naar om je binnen 24 uur van een reactie te voorzien.

Kartlessen voor jeugd

Eerste kartles gratis!

Word lid en race op verschillende locaties door Nederland. De Race Academy is de meest voordelige manier van karten als sport.

Geen eigen kart of spullen nodig; alles is bij de prijs inbegrepen.

Jouw eerste kartles ontvang je gratis en het lidmaatschap is op elk moment kosteloos opzegbaar, race je mee?

Vragen? Mail naar info@denhartogracing.com.