Schoonmaken van je helm doe je hiermee!

Schoonmaken van je kartspullen is natuurlijk niet het leukste klusje, maar het hoort er wel bij. Vooral je helm kan best een uitdaging zijn en je kan het niet zomaar met alle middelen schoonmaken. Waarom dat zo is en hoe je het dan wél kan schoonmaken, lees je in deze Race Blog. We geven je trouwens ook een tip tegen het beslaan van je vizier! Genoeg redenen om verder te lezen.

Lees ook: een motorhelm kopen!

Schoonmaken van je helm met dit doekje

Om krassen te voorkomen, dien je jouw helm met speciale doekjes schoon te maken. Vooral je vizier is hier namelijk ontzettend gevoelig voor en dat is natuurlijk zonde. Muc Off’s Helmet & Visor Microfibre Polishing Cloth is samengesteld uit extreem zachte microfibers speciaal ontwikkeld om kwetsbare oppervlaktes te poetsen. Dit doekje is ideaal voor het reinigen van jouw helm en je kan het overal mee naartoe nemen!

Gebruik de juiste schoonmaakmiddelen

Naast het doekje, is het ook belangrijk om de juiste schoonmaakmiddelen te gebruiken. In combinatie met het doekje kan je hiermee op een goede (en veilige) manier je helm poetsen. We hebben een speciale ‘Helmet Care Kit’ gevonden, waarmee je alles in één koop aan kunt schaffen. Hiermee kan je jouw complete helm, van binnen en buiten inclusief je vizier, schoonmaken! De set bevat de volgende middelen:

  • Foam Fresh voor de binnenkant van de helm
  • Helmet & Visor Cleaner voor de helm én het vizier
  • Anti Fog tegen het beslaan van je vizier
  • Microvezel doekje

Tekst gaat verder onder de afbeelding.

Altijd goed zicht

Misschien wel het grootste voordeel van deze kit is dat je vizier niet meer beslaat. Met de Anti Fog kan je namelijk je vizier inspuiten en vervolgens kan je het met het microvezel doekje schoonmaken. Dit voorkomt dat je vizier beslaat, waardoor je altijd goed zicht hebt! Met de andere middelen kan je ook de rest van je helm schoonmaken zonder dat er krassen ontstaan. Je kan zelfs de binnenkant reinigen, zodat het altijd lekker fris ruikt daar binnen!

Tip: draag een helmmuts (balaclava) onder je helm. Dat voorkomt nare geurtjes en zweet!

Staat jouw vraag, idee of onderwerp er niet tussen?

Heb je een idee, vraag of opmerking? Leuk! We horen graag van je. Voor contact zijn we enkel per e-mail bereikbaar, maar we streven er hierbij naar om je binnen 24 uur van een reactie te voorzien.