fbpx

Waarom sponsoren bedrijven?

De kart- en autosport kost geld. Hoeveel karten kost, dat lees je hier. Je kan het zo duur maken als je zelf wilt, maar als je op hoog niveau wilt racen lopen de kosten al snel op tot in de duizenden euro’s (soms zelfs tonnen of miljoenen). De autosport zou niet bestaan zonder sponsors, kijk maar eens naar grote namen binnen de Formule 1. In deze Race Blog vertellen we je waarom bedrijven zouden sponsoren en hoe jij hierop in kan spelen!

Sponsoren in de Formule 1

Wie kent de combinatie tussen Monster Energy en Lewis Hamilton niet, of die van Jumbo en Max Verstappen. Ook Formule 1 teams hebben sponsoren, die soms zelfs in de namen van de teams terug te zien zijn. Denk hierbij aan Petronas (Mercedes), Rich Energy (Haas F1 Team), maar ook aan Red Bull met hun eigen raceteams. Zonder sponsors zou het racen onmogelijk zijn, het kost immers ontzettend veel geld. Dat geld moet natuurlijk ergens vandaan komen. Maar, het is voor bedrijven niet zinloos om te sponsoren.

4 tips om sponsors te vinden!

Ben je benieuwd hoe je het best sponsors kunt zoeken? Lees dan hier verder, dan geven we je een aantal tips.

Waarom sponsoren bedrijven?

Waarom zouden bedrijven dan sponsoren? Een bedrijf kan natuurlijk sponsoren omdat ze het iemand gunnen. Misschien vind de grote baas van Jumbo, Frits van Eerd, Max Verstappen wel erg lief. Dat hij toevallig goed kan rijden is een pluspunt. Maar, er zit natuurlijk een andere reden achter die nog veel belangrijker is. De sponsoring van Max Verstappen biedt namelijk een grote commerciële kans voor Jumbo. Het bereik van Max Verstappen is enorm, wat ook geldt voor andere Formule 1 teams en coureurs. Wie kende de drankjes van Rich Energy voordat ze de Formule 1 instapten? Juist, niet zo veel mensen.

Die naamsbekendheid is natuurlijk ontzettend belangrijk voor bedrijven. Miljoenen mensen kijken iedere wedstrijd naar de Formule 1, wat leidt tot een groot bereik. Dat grote bereik is voor bedrijven aantrekkelijk, daar bevindt zich namelijk een potentiële doelgroep. Dat is dan ook de voornaamste reden waarom bedrijven aan sponsoring doen.

Aan die sponsoring zitten ook nog andere voordelen. Denk bijvoorbeeld aan alle acties die Jumbo in samenwerking met Max Verstappen kan doen. Of Red Bull, die speciale Max Verstappen blikjes in de verkoop doet. Het creëert een stukje content, naamsbekendheid en goodwill voor een bedrijf om hun naam aan een topsporter, team, vereniging of stichting te koppelen. Daarnaast zijn er ook fiscale voordelen voor bedrijven, maar dat wordt véél te ingewikkeld. Wij willen natuurlijk gewoon lekker racen!

Sponsoring in het klein: wat kan jij bedrijven bieden?

Natuurlijk hebben wij karters, of andere sporters, niet zo’n immens bereik als bijvoorbeeld Max Verstappen. Voor grotere bedrijven (als bijvoorbeeld Shell) is het daarom niet zo interessant om ons te sponsoren.

Toch kan jij ook een kleinere fanbase bouwen op sociale media, bijvoorbeeld. Daarnaast heeft sponsoring meestal te maken met gunnen. Bedrijven moeten het je ook gewoon gunnen!

Wil je meer begeleiding bij het werven van sponsoren? Dan kom je op een soort privé coaching uit, neem daarvoor contact met ons op.

Staat jouw vraag, idee of onderwerp er niet tussen?

Heb je een idee, vraag of opmerking? Leuk! We horen graag van je. Voor contact zijn we enkel per e-mail bereikbaar, maar we streven er hierbij naar om je binnen 24 uur van een reactie te voorzien.

Kartlessen voor jeugd

Eerste kartles gratis!

DE RACE ACADEMY IS WEER VAN START: INSTROMEN IN SEPTEMBER IS AAN TE RADEN VANWEGE DE VELE BEGINNERS!

Word lid en race op verschillende locaties door Nederland. De Race Academy is de meest voordelige manier van karten als sport.

Geen eigen kart of spullen nodig; alles is bij de prijs inbegrepen.

Jouw eerste kartles ontvang je gratis en het lidmaatschap is op elk moment kosteloos opzegbaar, race je mee?

Vragen? Mail naar info@denhartogracing.com.