Zwarte motorhelm kopen: 10x de mooiste zwarte helmen

Ben je op zoek naar een zwarte motorhelm? Wil je een zwarte motorhelm kopen/aanschaffen? Dan zijn er ontzettend veel verschillende mogelijkheden, zwart is namelijk één van de populairste kleuren voor een helm. Veel motorrijders dragen een zwarte helm. Daarnaast is een motorhelm (een integraalhelm) geschikt om mee te karten. In dit artikel vertellen we je meer over zwarte motorhelmen.

Zwarte motorhelm kopen

Een zwarte motorhelm heb je natuurlijk in verschillende soorten en maten. Daarnaast kun je het zo duur maken als je zelf wilt, de kosten heb je zelf in de hand. Je kunt voor onder de € 100,00 klaar zijn, maar je kunt ook richting de € 1000,00 aan een motorhelm uitgeven. Aan de prijs kun je vaak ook de kwaliteit zien; een duurdere helm is over het algemeen veiliger dan een goedkope motorhelm. Het oog wil echter ook wat!

Zo kun je kiezen uit mat zwart of glanzend zwart. Helemaal zwart of gecombineerd met kleuren. Er is van alles mogelijk! Hieronder lichten we een aantal zwarte motorhelmen uit.

Lees ook: motorhelmen voor onder de € 60,00!

Motorhelm ook geschikt om mee te karten?

Ja! Als je naar een kartbaan gaat en daar een helm leent, heb je meestal ook een motorhelm op. Er zijn namelijk wel speciale karthelmen, maar deze zijn vaak duurder dan motorhelmen. Een motorhelm biedt echter voldoende bescherming om mee te karten. Let op; heb je een eigen kart en ga je daar regelmatig mee rijden? Dan zal de snelheid vaak oplopen, waardoor het verstandig is om een goede karthelm te overwegen. Tot die tijd kun je prima een motorhelm dragen!

Zwarte motorhelmen: top 3

Er zijn natuurlijk ontzettend veel verschillende helmen te verkrijgen, maar waar moet je nu op letten? Allereerst is het belangrijk dat de helm goed aansluit op je gezicht, hij mag best wel een beetje strak zitten. Het gaat immers om veiligheid! Naast veiligheid wil je natuurlijk ook een mooie zwarte helm, maar iedereen heeft daarin een andere smaak. Daarom hebben we onze top 3 zwarte motorhelmen uitgelicht:

Een andere zwarte motorhelm?

Dit zijn slechts een paar voorbeelden uit vele honderden motorhelmen die online te verkrijgen zijn. Belangrijk is in ieder geval dat de maat goed is en dat de helm lekker zit. Je zal ‘m namelijk uren dragen en dan kan een drukplekje in de helm erg vervelend zijn. Probeer in dat geval ook eens een andere motorhelm.

Lees ook: een beslagen vizier voorkomen doe je met deze tips!

Bekijk hieronder enkele andere goede zwarte motorhelmen:

Voordelen zwarte motorhelm

Het kiezen van een zwarte motorhelm heeft verschillende voordelen, afhankelijk van jouw voorkeuren en behoeften. Hier zijn enkele mogelijke voordelen:

 1. Tijdloze uitstraling: Zwarte helmen hebben vaak een tijdloos en klassiek uiterlijk dat goed past bij verschillende motorstijlen en kledingcombinaties.
 2. Veelzijdigheid: De neutrale kleur zwart past bij vrijwel elke motorfietskleur en -stijl, waardoor je je helm gemakkelijk kunt combineren met verschillende outfits en accessoires.
 3. Minder gevoelig voor vuil: Zwarte helmen kunnen vuil, vlekken en slijtage beter verbergen dan lichtere kleuren, waardoor ze er langer schoon en nieuw uitzien.
 4. Minder verbleken: In vergelijking met felgekleurde helmen is de kans op verbleking door blootstelling aan zonlicht bij zwarte helmen doorgaans kleiner.
 5. Warmteabsorptie: Zwarte kleur absorbeert warmte beter dan lichtere kleuren, wat in koude omstandigheden kan helpen om wat extra warmte vast te houden.
 6. Minder afleidend: Omdat zwart een neutrale kleur is, kan het minder afleidend zijn tijdens het rijden in vergelijking met felle of opvallende kleuren.
 7. Beter bij slecht weer: Bij regenachtig of modderig weer kan een zwarte helm helpen om modderspatten en waterstrepen minder zichtbaar te maken, waardoor je helm er langer schoon uitziet.
Mogelijke nadelen

Hoewel zwarte motorhelmen verschillende voordelen hebben, zijn er ook enkele nadelen om rekening mee te houden:

 1. Warmte-absorptie: Terwijl de warmte-absorptie in koude omstandigheden een voordeel kan zijn, kan het in warme omgevingen juist een nadeel vormen. Zwarte helmen kunnen meer warmte absorberen dan lichtere kleuren, waardoor ze warmer en oncomfortabeler kunnen aanvoelen tijdens het rijden in de hitte.
 2. Minder zichtbaarheid: In vergelijking met felle of opvallende kleuren kunnen zwarte helmen minder zichtbaar zijn, vooral bij slecht weer of in omstandigheden met weinig licht. Dit kan het risico op onopgemerkte aanrijdingen vergroten, omdat andere weggebruikers mogelijk niet zo snel de zwarte helm opmerken.
 3. Minder zichtbaarheid voor anderen: Niet alleen beperkt een zwarte helm de zichtbaarheid van de rijder, maar het kan ook moeilijker zijn voor andere weggebruikers om de motorrijder te zien, vooral bij het veranderen van rijstrook, bij het invoegen of bij het afslaan.
 4. Potentiële verbleking: Hoewel zwarte helmen over het algemeen minder vatbaar zijn voor verbleking dan felgekleurde helmen, kunnen ze na verloop van tijd toch vervagen als ze blootgesteld worden aan langdurige zonnestraling.
 5. Psychologische impact: Sommige mensen associëren zwarte helmen mogelijk met een meer agressieve rijstijl of met negatieve connotaties, wat kan leiden tot vooroordelen van andere weggebruikers.

 

Het is belangrijk om deze mogelijke nadelen af te wegen tegen de voordelen en om te kiezen voor een helm die het beste past bij jouw persoonlijke voorkeuren, rijstijl en rijomstandigheden. Daarnaast kunnen het toevoegen van reflecterende elementen of verlichting en het bewust zijn van de omgeving helpen om de zichtbaarheid te vergroten en de risico’s te verminderen.

Wat zijn de kosten?

De kosten van een zwarte motorhelm variëren afhankelijk van factoren zoals merk, materiaal, functies en kwaliteit. Over het algemeen kunnen zwarte helmen dezelfde prijs hebben als helmen in andere kleuren. Het is mogelijk dat sommige merken of modellen een prijsverschil hebben op basis van kleur, maar dit is meestal minimaal. Het belangrijkste is om een helm te kiezen die voldoet aan de veiligheidsnormen en comfort biedt, ongeacht de kleur.

Staat jouw vraag, idee of onderwerp er niet tussen?

Heb je een idee, vraag of opmerking? Leuk! We horen graag van je. Voor contact zijn we enkel per e-mail bereikbaar, maar we streven er hierbij naar om je binnen 24 uur van een reactie te voorzien.