4 tips om sponsors te vinden!

Sponsors vinden: hoe doe je dat?

Sporten kost geld, dat ‘geldt’ niet alleen voor de kartsport en autosport. Karten is duur, maar wat dacht je van paardrijden, wielrennen of zelfs bergbeklimmen? Toch is er geen andere sport duurder dan de Formule 1. In elke sport zie je verschillende bedrijven die sponsoren, denk aan Nike in samenwerking met Cristiano Ronaldo of Tommy Hilfiger met Lewis Hamilton. Maar, hoe vind je eigenlijk sponsors? Ze zullen namelijk niet zo snel naar jou toe komen. Je moet er echt wat voor doen om de juiste sponsors te vinden. In deze blog geven we je enkele tips om sponsoren te zoeken.

Tip 1. Wees actief!

Stilzitten en wachten tot bedrijven naar je toe komen om je te sponsoren is zeker niet succesvol. Dat zul je best begrijpen, maar wat doe je nu zelf al om bedrijven/organisaties te bereiken? Heb je de telefoon al eens gepakt, ben je al eens een bedrijf binnengestapt of heb je op z’n minst al eens wat mailtjes gestuurd? Voor je het weet heb je de juiste persoon binnen een bedrijf betrokken en gunt diegene je wat centen om te karten! De eerste sponsors komen trouwens vaak vanuit familie of vrienden, dus begin klein.

Tip 2. Wees jezelf en overtuig!

Zodra je de juiste persoon aan hebt gehaakt, is het tijd om jezelf te presenteren. Waarschijnlijk ben je erg enthousiast over je eigen sport, anders zou je het niet uitoefenen. Toch? Precies, laat dat enthousiasme vooral merken bij potentiële sponsors. Een leuk, enthousiast verhaal blijft vele malen beter plakken dan een saai en nutteloos verhaal. Bereid je dan ook een beetje voor! Weet wat je doel is en durf groot te dromen. Wil je de autosport in? Vertel het met volle passie! Ga ervoor…

Tip 3. Wees creatief!

Alsjeblieft… Aap geen anderen na, verzin je eigen motivatie en wees uniek. Bedenk bijvoorbeeld een bijzondere manier om bedrijven te bereiken. Een mail sturen kunnen we allemaal. Wat zou jij doen als je een directeur van een bedrijf bent en die mailtjes dagelijks ontvangt? Juist, zo snel mogelijk in de prullenbak gooien. Met andere woorden; je dient toch écht een andere manier te bedenken. Kom eens met je kart naar een bedrijf, nodig iemand uit om tegen je te racen of geef een leuke presentatie over de kartsport. Oké, voldoende voorgekauwd! Nu kan je zelf ook wel wat bedenken, toch?

Tip 4: Sluit aan bij potentiële sponsors!

Yep, Jansen Balletrokjes BV aanschrijven terwijl je aan karten doet. Gaat dat werken? Nee, ik denk van niet! Het valt natuurlijk te proberen, maar ik zou mijn tijd toch liever besteden aan het vinden van bedrijven die aansluiten bij jouw sport. In het geval van de kartsport, denk eens aan bedrijven waar vooral mannen werken. Die vinden het allemaal geweldig! Dan kom je dus toch sneller uit in de techniek, bij fabrieken of bij autobedrijven. Zij zullen in ieder geval meer interesse hebben dan Jansen Balletrokjes BV, die sponsoren liever een natuurtalent ballet…

Voldoende tips, nu kun je zelf de rest! Vergeet niet in je eigen verhaal en droom te geloven. Als je niet in jezelf gelooft, gelooft een ander er al helemáál niet in. Klinkt logisch, maar toch is het erg belangrijk. Wees zeker van je zaak, tuurlijk ga jíj die belangrijke stap zetten of ga je die wedstrijd winnen. Succes!

Wil je meer weten over de kosten van de kart- en autosport? Bekijk dan eens de andere Race Blogs!

Staat jouw vraag, idee of onderwerp er niet tussen?

Heb je een idee, vraag of opmerking? Leuk! We horen graag van je. Voor contact zijn we enkel per e-mail bereikbaar, maar we streven er hierbij naar om je binnen 24 uur van een reactie te voorzien.