fbpx

8 misplaatste racers die je in elke heat karten treft!

Tijdens elke heat karten kom je anderen op de baan tegen die je het soms flink lastig kunnen maken. Je zult deze types vast en zeker herkennen als je weleens op een kartbaan komt. Wie van jouw vrienden gedraagt zich als Victor Verstappen, Torpedo Tessa, Boze Bart, Ben Beuker, Trage Ton, Barman Barry, Pinokkio Peter of Ronnie Racer? Bekijk de eigenschappen van deze ‘racers’ in dit artikel.

Ronnie Racer

Waarom iemand voorbij laten, we zijn toch aan het racen? Nee, Ronnie. Het gaat om de snelste rondetijd, dus laat me er nu maar voorbij. Blauwe vlaggen negeren en alles op alles zetten om je achter hem te houden. Wat ben je nu precies aan het doen? Formule 1 coureur aan het spelen? Droom dan even lekker verder, maar laat me er wel éérst voorbij.

Victor Verstappen

Eigen helm op, handschoenen aan, de snelste kart vragen en vervolgens rondetijden noteren die niet veel onder doen dan die van de gemiddelde schoonmoeder. Het ‘wanna-be’ Max Verstappen figuur die totaal niet kan karten, maar zich wel zo voordoet. Heel irritant…

Lees ook: Wat kost karten?!

Torpedo Tessa

Bij deze overdreven blije of ultra zenuwachtige stuurvrouw wil je liever niet in de buurt rijden. Als ze niet ergens een gele vlag veroorzaakt, is ze wel aan het gillen. Blauwe vlag? Vól op de rem. Gele vlag? Wat moet ik nu doen? Levensgevaarlijk, niet alleen voor haarzelf. Ook andere karters, het baanpersoneel en zélfs de toeschouwers moeten oppassen in de buurt van Torpedo Tessa.

Boze Bart

Handen in de lucht, zwaaien met die blauwe vlag. Bart komt eraan en alle racers moeten dírect plaatsmaken. Doe je dat niet? Dan vlieg je de banden in en krijg je een middelvinger naar je hoofd geslingerd. Als het baanpersoneel wijst op het gedrag, stopt hij direct en is hij op zijn … getrapt. ‘Ze moeten naar die blauwe vlag luisteren!’ Wie krijgt er eerder een bekeuring, een linksrijder of een bumperklever? Bart, doe er je voordeel mee!

Ben Beuker

Yep, helaas kunnen we niet allemaal goed karten. Je hebt er altijd één die het dan maar op een andere manier probeert op te lossen. De rest een hernia bezorgen door de kart als een botsauto te gebruiken. Ga lekker naar de kermis, daar kan je misschien wel een deuk in een pakje boter rijden.

Trage Ton

Héél vervelend, continu opgehouden worden door een ongelooflijk trage karter. Dit mag je niet eens karten noemen, eerder filerijden! En nee, dan niet even aan de kant gaan, lekker in het midden van de baan blijven rijden! Wat betekende die blauwe vlag ook alweer?

Barman Barry

Die ene gozer uit de vriendengroep die het al vóór het karten over het bier na afloop heeft. Des te sneller het karten voorbij is, des te beter. Barry begint het liefst al vóór de start met bier. Laat die racers maar gaan!

Pinokkio Peter

‘Als ik een betere kart had, was ik sówieso sneller!’. ‘In m’n snelste ronde werd ik opgehouden.’. ‘Jouw kart was écht een stuk sneller!’. ‘Ja, ik ben 20 kilo zwaarder dan jij.’ Pff, houd toch eens op met alles en iedereen de schuld te geven. Je bent gewoon niet snel genoeg!

Lees ook: Hoe veel maakt gewicht uit met karten?

Staat jouw vraag, idee of onderwerp er niet tussen?

Heb je een idee, vraag of opmerking? Leuk! We horen graag van je. Voor contact zijn we enkel per e-mail bereikbaar, maar we streven er hierbij naar om je binnen 24 uur van een reactie te voorzien.

Kartlessen voor jeugd

Eerste kartles gratis!

DE RACE ACADEMY IS WEER VAN START: INSTROMEN IN SEPTEMBER IS AAN TE RADEN VANWEGE DE VELE BEGINNERS!

Word lid en race op verschillende locaties door Nederland. De Race Academy is de meest voordelige manier van karten als sport.

Geen eigen kart of spullen nodig; alles is bij de prijs inbegrepen.

Jouw eerste kartles ontvang je gratis en het lidmaatschap is op elk moment kosteloos opzegbaar, race je mee?

Vragen? Mail naar info@denhartogracing.com.