fbpx

Wat is belangrijk tijdens een kartrace?

Kartrace rijden? Let hierop!

Als je een kartrace gaat rijden is het belangrijk om op een aantal punten te letten. Dit zijn kleine tips speciaal gericht op concentratie en doorzettingsvermogen, niet gericht op snelheid. Wat moet je nu vooral wél of niet doen tijdens een kartrace? Dat lees je in deze Race Blog!

Start van de kartrace

We beginnen natuurlijk bij het begin: de start van de wedstrijd! Het is allereerst ontzettend belangrijk om een goede start te hebben, dus zorg dat je goed op het startsignaal let. Als je vervolgens het gas intrapt, moet je ervoor zorgen dat je niet in de chaos belandt. Soms is dit niet te voorkomen, maar je speelt er wel degelijk een rol. Zorg dat je niet direct in de eerste bochten alle posities wilt winnen, dan gaat het meestal mis. Het is natuurlijk een goed moment om in te halen, maar doe dit niet ten koste van alles. Houd vooral je positie vast, dan doe je het al erg goed.

Probeer jezelf goed te positioneren en maak je breed. Houd dus een verdedigende lijn aan, zodat men geen kart er tussen kan steken. Kijk goed voor je en zie het aankomen als twee of meer rijders samen van de baan schuiven. Meestal zie je het namelijk écht aankomen, maar dan moet je er wel op letten. Kijk dus ver voor je!

Lees ook: verschillende starts in de kartsport!

Laat je niet gek maken

Stel… Iemand rijdt achter je en probeert jou in te halen. Deze aanvaller zal er alles aan doen om jou in een foutje te lokken. Laat je daarom niet gek maken! Kijk niet te veel achterom, dan ga je namelijk sneller foutjes maken. Probeer goed te luisteren of er iemand achter je rijdt en kijk desnoods een klein beetje om in een bocht. Doe dit echter niet op een recht stuk, dan moet je namelijk je nek veel meer omdraaien om te kijken of er iemand achter je zit. De aanvaller zal door hebben dat je zenuwachtig wordt, wat niet in jouw voordeel werkt!

Blijf dus zo veel mogelijk voor je kijken en wees zeker van je zaak. Laat zien dat je hem er niet zomaar voorbij laat!

Goed inhalen

Je kan in een wedstrijd veel tijd verliezen als je achter een langzamere rijder blijft hangen. Zorg er daarom voor dat je op een snelle manier inhaalt, door dit in één keer goed te doen. Dat kan natuurlijk niet altijd, maar wellicht werken deze tips.

Constante rondetijden

De gouden tip om een goede kartrace te rijden is door te zorgen voor constante rondetijden. Je kan natuurlijk pieken en dalen hebben in je rondetijden, maar dat werkt niet in een kartrace. Het is veel belangrijker om constant te rijden, dan dat je telkens één snelle ronde noteert. Het draait namelijk niet om de snelste rondetijd, maar om wie er als eerst over de finish komt.

Staat jouw vraag, idee of onderwerp er niet tussen?

Heb je een idee, vraag of opmerking? Leuk! We horen graag van je. Voor contact zijn we enkel per e-mail bereikbaar, maar we streven er hierbij naar om je binnen 24 uur van een reactie te voorzien.

Kartlessen voor jeugd

Eerste kartles gratis!

Word lid en race op verschillende locaties door Nederland. De Race Academy is de meest voordelige manier van karten als sport.

Geen eigen kart of spullen nodig; alles is bij de prijs inbegrepen.

Jouw eerste kartles ontvang je gratis en het lidmaatschap is op elk moment kosteloos opzegbaar, race je mee?

Vragen? Mail naar info@denhartogracing.com.