fbpx

Coronavirus: Wachten op de groene startlichten!

De hele wereld is in de ban van het coronavirus en daar wordt iedereen door getroffen, zo ook onze geliefde kartsport. Allereerst vinden we het belangrijk om de gezondheid van ons allen voorop te stellen en daarom staan wij 100% achter alle maatregelen die deze gezondheid (voor zo ver mogelijk) waarborgen. Samen komen we hier doorheen, we kunnen dit.

Met deze gedachte gaat ook Den Hartog Racing de strijd aan. Alle aankomende wedstrijden zijn afgelast ofwel uitgesteld, maar we blijven gemotiveerd en denken in oplossingen. In deze blog geven we een update over hoe wij onszelf er doorheen slaan, wat het coronavirus met de kartsport doet en hoe het verdere seizoen eruit ziet

Terugblik race 1 Middelburg

Inmiddels ligt de eerste wedstrijd in Middelburg alweer even achter ons, maar door de geweldige ervaringen, prestaties en de grote lol die we gehad hebben, lijkt het net de dag van gisteren. We kijken allemaal terug op een positieve dag, waar de één zeer tevreden naar huis ging en de ander op nét iets meer had gehoopt. Toch mag iedereen trots op zichzelf zijn, stuk voor stuk heeft iedereen zich namelijk goed geïntroduceerd. Vastberaden besloten we een training in Oldenzaal te plannen om de eerste racedag nog eens door te nemen. Wat ging goed? Wat kan beter? Wat vonden de rijders ervan? Hoe gaan we het in Poeldijk aanpakken?

Het verslag van race 1 in Middelburg

Ben je benieuwd hoe wij onze eerste racedag beleefden en wat de uitslagen waren? Lees dan hier verder!

Helaas rukte het coronavirus zo snel op, dat het steeds spannender werd of deze training door kon gaan. Uiteindelijk bleek dat de kartbanen moesten sluiten, waardoor er een streep ging door de training in Oldenzaal en de wedstrijd in Poeldijk. Inmiddels had de tweede race al verreden moeten zijn, maar zoals iedereen weet moeten we nog even wachten. We zijn er nu namelijk zeker van dat er in april niet meer geracet wordt en de maanden die daarop volgen, wordt afwachten, afwachten en afwachten.

Thuis… Wat nu?

Toch gaan we niet bij de pakken neerzitten en houden we het niet bij afwachten. We zorgen er namelijk voor dat we thuis scherp blijven, alhoewel dat best een uitdaging is. Ons allereerste raceseizoen, wie had kunnen voorspellen dat het zo zou lopen? Thuis zijn we druk met huiswerk, maar proberen we er ook het beste van te maken door bijvoorbeeld veel tijd door te brengen op een racesimulator. Zo ook Niek de Graaf, we vroegen hem om een stukje uitleg. ‘Ik houd mezelf scherp door veel races op mijn simulator te rijden. Esports maakt nu een enorme sprong en daar lift ik mooi op mee. De tactiek in de bochten speelt een grote rol, alsook inhaalmogelijkheden inschatten en uitvoeren op het juiste moment. Genoeg om van te leren en straks, als de kartbanen weer open zijn, dit in de praktijk te brengen. Ik kan niet wachten!’

Ook Tim van der Heiden is druk op de simulator! Hij is vastberaden om te blijven oefenen, al is het nu op zijn eigen slaapkamer.

Tekst gaat verder onder de afbeelding.

We vroegen ook aan Jamy van den Berg wat hij ten tijde van het coronavirus doet. Hij vertelt: ‘Vol gas blijf ik gaan, maar nu wel aan mijn huiswerk (helaas). Tussendoor houd ik mijn conditie op pijl door te mountainbiken, maar ondertussen begin ik zelfs school al te missen. Karten mis ik het meest, maar ik begrijp de situatie.’

Bas van der Hout heeft dezelfde tactiek als Jamy, ook hij maakt namelijk graag een ronde op de mountainbike. Dit doet hij wel nadat hij klaar is met de online school, want dat gaat voor. Maar, hij voegt er het volgende aan toe: ‘Ik heb ontzettend veel zin om weer te gaan racen en dan hoop ik opnieuw een beker mee naar huis te nemen.’

Hoe ziet het seizoen er nu uit?

Dat is een vraag die we op dit moment helaas nog niet kunnen beantwoorden. De tweede en derde race van het seizoen zijn afgelast en worden waarschijnlijk op een later moment ingehaald. Of we de vierde wedstrijd op 23 mei in Swalmen wel kunnen rijden, is een kwestie van afwachten. We hopen het natuurlijk wel, maar nogmaals: gezondheid staat voorop!

Staat jouw vraag, idee of onderwerp er niet tussen?

Heb je een idee, vraag of opmerking? Leuk! We horen graag van je. Voor contact zijn we enkel per e-mail bereikbaar, maar we streven er hierbij naar om je binnen 24 uur van een reactie te voorzien.

Kartlessen voor jeugd

Eerste kartles gratis!

Word lid en race op verschillende locaties door heel Nederland. De Race Academy is de meest voordelige manier van karten als sport.

Je hebt geen eigen kart of spullen nodig, alles is bij de prijs inbegrepen.

Jouw eerste kartles ontvang je gratis en het lidmaatschap is op elk moment kosteloos opzegbaar, dus waar wacht je nog op?

Vragen? Mail gerust naar info@denhartogracing.com.