Driften met karts; sneller of niet?

Yes, we kennen het allemaal! Heerlijk driften door de bochten op een kartbaan. Je wielen laten glijden, je rem lichtjes aantikken en gaan. Maar, is dit nu eigenlijk sneller of niet? Dat leggen we in deze blog uit.

Driften met een kart

Oké, het vermogen van een kart is niet zoveel. Maar, vergeleken met het gewicht van de kart is dit een best prima verhouding. Daarnaast heb je zelf veel invloed op het gewicht. Je kan je gewicht dan ook goed inzetten als je van plan bent om te driften met een kart. Probeer maar eens in één keer je gewicht van de ene naar de andere kant te verplaatsen. Je zal merken dat je kart redelijk snel wilt gaan slingeren, wat al de basis is om lekker te driften.

Eigenlijk is driften natuurlijk niet de bedoeling. Dat heeft als reden dat het glijden van de banden zorgt voor een hogere bandenslijtage. Dat kost geld voor de kartbanen, maar maakt ons als rijders natuurlijk niets uit.

Is driften snel?

Voor de personen die het tóch uit willen proberen hebben we slecht nieuws; driften is meestal niet sneller. Als je dit doet breng je de kart namelijk opzettelijk in overstuur, om dit vervolgens natuurlijk zo lang mogelijk vol te houden. Helaas wil je met een kart meestal je wielen laten rollen, op die manier behoud je namelijk de meeste snelheid.

In sommige bochtencombinaties en op bepaalde ondergronden, kan het wel sneller zijn om een drift in te zetten. En daarnaast blijft het natuurlijk leuk om je kart in een mooie driftpositie te zetten, het bijna fout te laten gaan en ‘m uiteindelijk toch nét uit de boarding te houden. Met normale huurkarts is écht driften eigenlijk niet te doen, het is meer een stukje glijden.

Lees ook: Wat is de snelheid van een kart?

Driftkarten

Een leuk weetje; er bestaat daadwerkelijk driftkarten. Hierbij is de kart aangepast om goed te kunnen driften en is dat dus ook echt de bedoeling. Deze karts hebben zelfs een handrem en speciale driftbanden. Hier kan je dus lekker losgaan met je vrienden, ze kunnen je namelijk zelfs leren om te ‘twin-driften’. Wie wil dat nou niet kunnen?!

Wist je dat wij ook kartlessen op ijs organiseren? Hierbij leer je op een uitdagende manier om te gaan met onder- en overstuur. En dat op écht ijs! Lees hier meer over deze karttraining.

Staat jouw vraag, idee of onderwerp er niet tussen?

Heb je een idee, vraag of opmerking? Leuk! We horen graag van je. Voor contact zijn we enkel per e-mail bereikbaar, maar we streven er hierbij naar om je binnen 24 uur van een reactie te voorzien.