fbpx

Goede start voor het team in Middelburg!

Zaterdag 7 maart stond de eerste wedstrijd van het Nederlands Kampioenschap Huurkarts NKH op de planning in Middelburg. Voor onze 7 rijders zou het hun allereerste wedstrijd zijn, waar we de afgelopen maanden hard naartoe hebben gewerkt.

Voorbereiding

In gloednieuwe raceoveralls, compleet met team- en individuele sponsoren, stonden onze rijders aan de start. De spanning was te voelen, maar al tijdens de trainingen bleek dat ze prima mee konden komen met de concurrentie.

Jamy van den Berg, Max Storm, Owen Dudok van Heel en Bas van der Hout kwamen uit in de kids klasse. Lars van Ravenswaaij, Niek de Graaf en Tim van der Heiden reden daarentegen tussen de volwassenen.

Races kids

De dag bestond uit een aantal selectieheats, waarin punten verzameld moesten worden voor de finales. Het was even wennen, maar al snel bleek dat onze rijders zich niet het kaas van het brood lieten eten. Mooie, spannende gevechten leidden ertoe dat Owen, Max en Jamy in de B finale van de kids terecht kwamen. Hierin kon Owen nét niet het podium binnenslepen, maar met een 4e plaats mag hij zeer tevreden terugkijken. Max en Jamy belandden in de strijd en waren hier soms de dupe van felle tikken. Zij moesten genoegen nemen met plaatsen net buiten de top 5. Ook zij keken na afloop positief terug op hun eerste races!

Bas mocht na de selectieheats in de A finale van start. Hij startte als 6e, wist deze plek vast te houden en kwam zo op een sterke positie over de finishlijn. Hiermee mocht hij ook als 3e het Rookie podium betreden. De eerste beker was daarmee een feit!

Races senioren

Bij de volwassenen ging de strijd nog even verder. Niek en Lars plaatsten zich voor de C finale, waarbij Niek van Pole Position mocht vertrekken en Lars vanaf de derde positie vertrok. Lars zette direct de aanval in, waardoor Niek een gaatje kon trekken op de rest van het veld. Hij wist deze race dan ook te winnen en mocht daarmee de hoogste trede van het podium op! Lars keek en sloeg toe op het moment dat de rijder voor hem een foutje maakte. Helaas besloot de wedstrijdleiding deze actie na de race te bestraffen, waardoor Lars toch terugzakte naar P3. Ook hij mocht een verdiende trofee mee naar huis nemen!

Tim plaatste zich knap voor de B finale van de senioren. Hij mocht de race als 8e aanvangen en wist deze positie lang te behouden. Toch verloor hij in de slotfase twee posities, maar wist hij wel de 10e plaats vast te houden! Een prachtige prestatie.

 
De volgende race staat gepland op 28 maart in Poeldijk.
Staat jouw vraag, idee of onderwerp er niet tussen?

Heb je een idee, vraag of opmerking? Leuk! We horen graag van je. Voor contact zijn we enkel per e-mail bereikbaar, maar we streven er hierbij naar om je binnen 24 uur van een reactie te voorzien.

Kartlessen voor jeugd

Eerste kartles gratis!

DE RACE ACADEMY IS WEER VAN START: INSTROMEN IN SEPTEMBER IS AAN TE RADEN VANWEGE DE VELE BEGINNERS!

Word lid en race op verschillende locaties door Nederland. De Race Academy is de meest voordelige manier van karten als sport.

Geen eigen kart of spullen nodig; alles is bij de prijs inbegrepen.

Jouw eerste kartles ontvang je gratis en het lidmaatschap is op elk moment kosteloos opzegbaar, race je mee?

Vragen? Mail naar info@denhartogracing.com.