fbpx

Gouden tip als je stilstaat op een kartbaan!

Ken je dat? Je bent fanatiek aan het karten en terwijl je nét een bocht instuurt denkt een medecoureur jou ‘even’ in te halen. Deze misplaatste racer beukt je van de baan en jij staat vast tegen de bandenstapels of de boarding. Je kan geen kant op en moet wachten tot het baanpersoneel je naar achter duwt. Of zijn er andere mogelijkheden als je stilstaat? Dat lees je in deze Race Blog!

Nooit uitstappen

Voordat je gaat karten worden de regels duidelijk uitgelegd; je mag bijvoorbeeld niet opzettelijk botsen en ook moet je altijd in je kart blijven zitten. Als je stilstaat mag je dus niet even uitstappen om je kart naar achteren te duwen. Ook moet je je armen binnenboord houden, je mag jezelf niet naar voren duwen door af te zetten van de bandenstapels. Als er dan iemand tegen je aan rijdt en je handen of armen komen tussen de kart en de bandenstapels, dan denk ik dat jouw kartheat eindigt in het ziekenhuis. Blijf dus zitten en gebruik een andere manier…

Lees ook: dit zijn alle kartbanen van Nederland!

Wist je dat?!

Elektrische karts kunnen achteruit rijden. Vergeet dan het knopje dus niet om te zetten of in te drukken! Dat scheelt een hoop moeite. Meer voordelen van elektrische karts lees je hier.

Wielen naar achteren rollen

Je kan je kart theoretisch gezien dus naar voren of achteren duwen door af te zetten van de bandenstapels, maar dit is meestal niet toegestaan. Wat je wel kan doen: de voorste wielen van jouw kart naar voren of achteren duwen. Op deze manier krijg je jouw kart in beweging en houd je je armen nog steeds binnenboord. Pas er wel mee op: zorg er voor dat je handen op de band liggen en er niet onder komen. Kijk ook goed om je heen of er geen andere rijders aan komen. Dan kan je namelijk beter even wachten.

Lukt het niet om je wielen naar achteren te rollen om zo je kart uit de bandenstapels te halen? Steek dan duidelijk je hand omhoog om andere rijders en het baanpersoneel te waarschuwen. Dan komt er iemand aan om je te helpen, zodat je alsnog je weg kan vervolgen.

Staat jouw vraag, idee of onderwerp er niet tussen?

Heb je een idee, vraag of opmerking? Leuk! We horen graag van je. Voor contact zijn we enkel per e-mail bereikbaar, maar we streven er hierbij naar om je binnen 24 uur van een reactie te voorzien.

Kartlessen voor jeugd

Eerste kartles gratis!

Word lid en race op verschillende locaties door heel Nederland. De Race Academy is de meest voordelige manier van karten als sport.

Je hebt geen eigen kart of spullen nodig, alles is bij de prijs inbegrepen.

Jouw eerste kartles ontvang je gratis en het lidmaatschap is op elk moment kosteloos opzegbaar, dus waar wacht je nog op?

Vragen? Mail gerust naar info@denhartogracing.com.