fbpx

Positie 1, 2 en 3 in Kampioenenrace The Maxx

De spannendste wedstrijd van het jaar bij The Maxx Veenendaal; de Kampioenenrace! In 2019 konden alle karters zich kwalificeren voor deze race door de snelste maandtijd te noteren. Den Hartog Racing was met 6 rijders sterk aanwezig in dit spectaculaire veld. Drie van hen wisten zelfs de top 3 te behalen, waardoor het gehele podium bestond uit teamleden. Lees hier hoe het er tijdens deze spannende racedag aan toe ging.

Deelnemers

11 rijders waren aanwezig om uit te maken wie zich de kampioen der kampioenen van 2019 mocht noemen. Uit ons team mochten Jamy van den Berg, Bas van der Hout, Owen Dudok van Heel, Tim van der Heiden, Niek de Graaf en Lars van Ravenswaaij meedoen. Max Storm doet zijn best om zich dit jaar ook te kwalificeren voor de kampioenenrace. Hij wist het dit jaar nét niet te halen. Onze teamleden zouden het opnemen tegen Luuk van de Haar, een leeftijdsgenoot en tevens deelnemer van de kartlessen, en zijn neef Wesley van de Haar. De groep werd compleet gemaakt door de ervaren rijders Rik Bouman, Sander Robbertsen en Ben van de Pavert.

Kwalificatie

Tijdens de kwalificatie mochten alle rijders gezamenlijk de baan op om een rechtstreekse plek in de finale te bemachtigen. De PR’s werden keer op keer verbroken door hele snelle rondetijden en zelfs het baanrecord kwam in de buurt. De strijd om Pole Position ging uiteindelijk tussen Lars (P1), Owen (P2) en Rik (P3). Samen met Tim en Ben mochten zij direct door naar de finale en konden zij vanaf de eerste startplaatsen vertrekken.

Troostfinale

De overige 6 rijders, waaronder Jamy, Bas en Niek, moesten in de troostfinale zorgen dat ze in de top 3 zouden finishen. Deze rijders mochten namelijk nog door naar de grote finale, maar moesten dan wel achteraan starten als 6e, 7e of 8e. Uiteindelijk wist Niek de race te winnen, op de voet gevolgd door Sander. Ook Wesley wist zij plek in de finale te bemachtigen. Na de troostfinale waren Bas, Jamy en Luuk de teleurgestelde afvallers. Maar, hun ongelooflijke prestaties mogen niet vergeten worden. Als jonge deelnemers voor het eerst een wedstrijd rijden en dan zulke rondetijden noteren, is simpelweg iets om trots op te zijn.

Finale

De Grande Finale van de kampioenenrace, tijd om te beslissen wie er met de grote wisselbeker vandoor mocht. Tijdens de 15 minuten durende race moesten de rijders één pitstop van 10 seconden maken. Lars vertrok van Pole en had het eigenlijk geen moment zwaar, hij hield de deur dicht en reed het langst door om als laatste rijder de pitstop te maken. Achter hem was de strijd wel gaande, waarbij Tim en Ben de nodige plekken verloren door een botsing. Owen dook er als eerste tussenuit om zijn pitstop te maken, waardoor de supersnelle Rik zijn achtervolging op Lars kon starten.

Na alle pitstops wist Lars tóch aan het langste eind te trekken en als 1e te finishen. Rik werd 2e, gevolgd door Owen, Niek en Sander. Na de race werd er echter besloten om een tijdstraf van 5 seconden aan Rik toe te kennen voor de snelheid in de pitstraat. Hiermee miste hij op een haar na het podium, wat een zure nasmaak opleverde voor hem en de wedstrijdleiding. Niek kon zijn geluk niet op, hij zag de 3e plaats ineens aan hem toegekend worden.

Daarmee kwam het gehele podium in handen van rijders uit het Den Hartog Racing team. Een ontzettend knappe prestatie en een mooie opwarmer voor het aankomende seizoen. Tim kon na de chaotische start niets meer doen dan een 7e plek bemachtigen, alhoewel de snelheid er zeer goed in zat.

Staat jouw vraag, idee of onderwerp er niet tussen?

Heb je een idee, vraag of opmerking? Leuk! We horen graag van je. Voor contact zijn we enkel per e-mail bereikbaar, maar we streven er hierbij naar om je binnen 24 uur van een reactie te voorzien.

Kartlessen voor jeugd

Eerste kartles gratis!

Word lid en race op verschillende locaties door Nederland. De Race Academy is de meest voordelige manier van karten als sport.

Geen eigen kart of spullen nodig; alles is bij de prijs inbegrepen.

Jouw eerste kartles ontvang je gratis en het lidmaatschap is op elk moment kosteloos opzegbaar, race je mee?

Vragen? Mail naar info@denhartogracing.com.