fbpx

Progressie tijdens NKH race 3 in Oldenzaal!

Na een korte zomerstop vervolgde het Nederlands Kampioenschap Huurkarts op 15 augustus met een wedstrijd in Oldenzaal. Vanwege vakantie moest onze rijder Owen Dudok van Heel deze race helaas missen, dus stonden we met zes rijders aan de start.

Na een korte zomerstop vervolgde het Nederlands Kampioenschap Huurkarts op 15 augustus met een wedstrijd in Oldenzaal. Vanwege vakantie moest onze rijder Owen Dudok van Heel deze race helaas missen, dus stonden we met zes rijders aan de start.

Races junioren

Bij de junioren waren het Max Storm en Bas van der Hout die in actie kwamen. Tijdens de eerste race moesten onze coureurs nog even inkomen. Max was pas nét terug van zeilkamp en moest zich direct klaarmaken voor een belangrijke wedstrijddag. Hij belandde in de eerste één-ronde-kwalificatie achter een langzamere coureur, waardoor hij geen optimale ronde kon rijden. P9 in de kwalificatie werd knap P7 in de race. Bas mocht de eerste race als 4e aanvangen, maar had een lastige kart geloot. Hij kon niets anders dan achteruit kijken en moest genoegen nemen met een P6.

De tweede wedstrijd voor onze pupillen verliep voor Bas een stuk beter. Hij kwalificeerde zich als tweede en kon de race op een geweldige manier winnen. Zijn eerst winst in een manche! Max kende helaas een moeizamere race, waarvoor hij zich als 10e kwalificeerde. Nadat hij van de baan werd getikt door een mede-coureur, kwam hij op P12 over de finish.

Max Storm

Finales junioren

Max mocht zich opmaken voor de B finale van de junioren. Hierin mocht hij als 5e van start en daarmee had hij hoop op een podiumplek (die hij de vorige racedag moest afstaan). Helaas kwam zijn vermoeidheid van de zeilweek opspelen en belandde hij op de 7e positie in de B finale. Bas had zich geplaatst voor de A finale en mocht hierin zelfs als derde van start. Na een spannende race, waarin hij continu de nummer 1 onder druk kon zetten, finishte Bas zeer knap als 2e. Hiermee was hij de beste rookie en mocht hij zodoende twee trofeeën mee naar huis nemen!

Bas van der Hout

Finales junioren

Max mocht zich opmaken voor de B finale van de junioren. Hierin mocht hij als 5e van start en daarmee had hij hoop op een podiumplek (die hij de vorige racedag moest afstaan). Helaas kwam zijn vermoeidheid van de zeilweek opspelen en belandde hij op de 7e positie in de B finale. Bas had zich geplaatst voor de A finale en mocht hierin zelfs als derde van start. Na een spannende race, waarin hij continu de nummer 1 onder druk kon zetten, finishte Bas zeer knap als 2e. Hiermee was hij de beste rookie en mocht hij zodoende twee trofeeën mee naar huis nemen!Bas van der HoutEen pluim is er te geven voor Lukas Stiefelhagen. Een nog onbekende naam, maar wel een talentvolle pupil uit onze kartlessen. Lukas deed op eigen initiatief mee aan de wedstrijddag en zijn trainingsuren op deze buitenbaan werden beloond met een knappe derde prijs van de rookies. Ook noteerde hij de snelste rondetijd in de finale!

Wil jij ook leren racen? 🤩

Bekijk dan eens onze unieke Race Academy en bepaal zelf waar & wanneer je traint op basis van onze begeleiding. Klik hier voor meer informatie.

Races senioren

Bij de senioren hadden we een drukker schema: Niek de Graaf, Tim van der Heiden, Lars van Ravenswaaij én Jamy van den Berg stonden klaar voor hun manches. Voor Jamy was het de eerste keer dat hij tussen de volwassenen zou gaan rijden, nadat we samen besloten hadden om van de kinderen over te stappen naar de volwassenen.

Niek de Graaf

Niek kende een goede dag, maar hij had het gevoel dat er nog meer in had gezeten. In de manches behaalde hij de volgende resultaten:

 • P13 naar P11
 • P10 naar P6
 • P13 naar P13 (1 plaatsstraf)
 • P11 naar P11

Hiermee plaatste hij zich in de B finale, waarin hij van de 10e positie mocht vertrekken. Tijdens deze race kon hij een paar plekjes goedmaken om op een 8e plaats te eindigen.

Niek de Graaf

Tim van der Heiden

Ook bij Tim was progressie te zien tijdens deze racedag. De vorige keer gaf hij aan dat dit niet zijn favoriete baan was en dat hij moeite had met het wedstrijdritme. Toch kon hij deze keer de strijd goed aangaan en kon hij prima punten scoren voor het kampioenschap.

 • P12 naar P11
 • P11 naar P8
 • P12 naar P13
 • P13 naar P12

Tim plaatste zich in de B finale en mocht deze als 12e beginnen. Hij verloor een plekje en finishte op een prima 13e positie.

Tim van der Heiden

Lars van Ravenswaaij

Lars kende een lastige dag, maar wist wel op het juiste moment nog even te pieken. De manches verliepen niet zoals hij het had gewild, er zit namelijk nog veel meer in en dat weet hij zelf maar al te goed. Lars behaalde de volgende resultaten in de manches:

 • P10 naar P13 (nadat hij bij de start met zijn kart niet lekker weg kwam)
 • P10 naar P12
 • P15 naar P15
 • P11 naar P11

Hiermee belandde hij de C finale, waar hij uiteraard niet op had gehoopt. Hij mocht deze race wel als derde aanvangen en had daarmee goede hoop op de winst in de C finale. Hij haalde het maximale uit zijn finale en wist deze op een keurige manier te winnen! Dat moet een goed gevoel geven voor de volgende race.

Lars van Ravenswaaij

Jamy van den Berg

Jamy heeft de overstap gemaakt van de junioren naar de senioren en was hier best wel een beetje gespannen voor. Toch bleek al direct dat dit een goede keuze was. Hij kon goed de strijd aangaan en kwam veel positiever uit de kart. Dat is uiteindelijk het belangrijkst! Hij kende wat pech tijdens deze racedag, maar liet zien dat hij de volgende keer prima revanche kan nemen.

 • P17 naar P17
 • P14 naar P13
 • P12 naar P16 (van de baan getikt tijdens de start, helemaal van achteraan weer terug moeten knokken en nog een paar posities kunnen winnen)
 • P15 naar P17 (ook hier even van de baan geschoven)

In de C finale mocht hij als 10e van start. Hij kende een prima race, maar werd al snel in de rondte getikt. Hierdoor moest hij zich opnieuw van achteraan terug knokken en dat deed hij! Met rondetijden van de top 3 reed hij het gat helemaal dicht en begon hij de aanval, totdat hij moest uitwijken en weer even door het gras moest. De tijd zat er inmiddels bijna op en Jamy moest dan ook genoegen nemen met de 17e positie. Maar, daar zit nog véél meer in!

Jamy van den Berg

De volgende race is op 29 augustus in Roosendaal. We keren dan weer terug naar een indoorbaan!Foto’s: DailyAnouk Fotografie | Kartbaan Oldenzaal

Staat jouw vraag, idee of onderwerp er niet tussen?

Heb je een idee, vraag of opmerking? Leuk! We horen graag van je. Voor contact zijn we enkel per e-mail bereikbaar, maar we streven er hierbij naar om je binnen 24 uur van een reactie te voorzien.

Kartlessen voor jeugd

Eerste kartles gratis!

Word lid en race op verschillende locaties door Nederland. De Race Academy is de meest voordelige manier van karten als sport.

Geen eigen kart of spullen nodig; alles is bij de prijs inbegrepen.

Jouw eerste kartles ontvang je gratis en het lidmaatschap is op elk moment kosteloos opzegbaar, race je mee?

Vragen? Mail naar info@denhartogracing.com.