fbpx

Simracen: volg professionele racetraining!

Simracen: dé nieuwste vorm van de autosport. In steeds meer woonkamers is wel een spelcomputer met race games te vinden. Je hoeft enkel een spelcomputer en een racegame te hebben, toegankelijker wordt racen niet! Je kunt dit natuurlijk ook uitbreiden met een complete race simulator. In dit artikel geven we meer informatie over onze trainingen voor simracen.

Wat is simracen?

Simracen is virtueel racen, ‘simulatie racen’. Als je dit plat vertaald staat er dus eigenlijk dat je racen, de autosport, nadoet. Echter; de race games van tegenwoordig zijn steeds minder te onderscheiden met het echte werk. Met een controller voor de spelcomputer merk je de echte simulatie nog niet, maar zodra je een stuurtje en pedalen hebt veranderd dit! Dan krijg je namelijk te maken met bijvoorbeeld ‘Force Feedback’. Force Feedback is een simulatie van trillingen en zwaartekracht-effecten. Je voelt dus bijvoorbeeld het verschil tussen het racen op asfalt, of als je een slipper maakt en in de grindbak terechtkomt. Dit, in combinatie met de steeds beter graphics, zorgt voor een zeer complete manier van racen. En dat vanuit je huiskamer!

Training simracen

Van oorsprong organiseren wij kartlessen, natuurlijk altijd op een kartbaan (dat kan niet anders). Dit doen wij met de ambitie om racen voor iedereen toegankelijk te maken. Met de opmars van simracen in Nederland (o.a. door Max Verstappen) hebben wij besloten om in samenwerking met TREQ ook trainingen aan te bieden met simracen. Je kunt dit combineren met karten, waardoor je kunt afwisselen tussen racen op de kartbaan en virtueel racen op een race simulator. Bekijk hieronder een video van de TREQ locatie in Duiven:

Tekst gaat verder onder de video.

Simulator racen

Deze trainingen vallen onder de unieke Race Academy; racetraining volgen waar en wanneer je wilt. Je kunt dus gaan karten, maar je kunt ook simracen op professionele race simulators. Tijdens elke training krijg je persoonlijke begeleiding en zorgen wij ervoor dat je over de juiste tips & tricks beschikt om sneller te worden. Karten en simracen vult elkaar ontzettend goed aan; je kunt bijvoorbeeld meerdere circuits afgaan om beter te worden en kennis op te doen.

Hoe werkt deze racetraining?

Onze Race Academy werkt heel simpel: je schrijft jezelf hier in en bepaalt vervolgens middels je persoonlijke account helemaal zelf hoe vaak, waar en wanneer je gaat trainen. Je kunt ervoor kiezen om enkel te simracen, enkel te karten of dit met elkaar af te wisselen. Er zijn veel verschillende locaties aangesloten bij dit concept, dus je kunt je lol wel op! De Race Academy is voor iedereen tot 18 jaar oud, met of zonder ervaring.

Wat doe je tijdens simtraining?

Een simtraining ziet er bij de Race Academy ongeveer hetzelfde uit als een karttraining. Theorie wordt afgewisseld met praktijk, maar we proberen zo veel mogelijk praktijkmeters te maken. Zo ook op de race-simulator. Een training duurt anderhalf uur, waarbij je in de basis een kart/simulator deelt met een andere deelnemer. Op dit manier kun je van elkaar leren en is er tijd voor uitleg. 

Gedurende de simtraining letten we op sturen, remmen, ideale racelijn, inhalen, verdedigen, starten, schakelen, etc. Er komt ontzettend veel bij kijken en dat vormt een leuke uitdaging!

Welke racespellen voor de sim?

Tijdens de training maken we meestal gebruik van de nieuwste Formule 1 game of bijvoorbeeld iRacing. Het kan natuurlijk zijn dat we dit tijdens de training, in overleg, afwisselen om tot de beste prestaties te komen. Jouw persoonlijke ontwikkeling staat centraal en dit doen we op verschillende circuits.

Staat jouw vraag, idee of onderwerp er niet tussen?

Heb je een idee, vraag of opmerking? Leuk! We horen graag van je. Voor contact zijn we enkel per e-mail bereikbaar, maar we streven er hierbij naar om je binnen 24 uur van een reactie te voorzien.

Kartlessen voor jeugd

Eerste kartles gratis!

DE RACE ACADEMY IS WEER VAN START: INSTROMEN IN SEPTEMBER IS AAN TE RADEN VANWEGE DE VELE BEGINNERS!

Word lid en race op verschillende locaties door Nederland. De Race Academy is de meest voordelige manier van karten als sport.

Geen eigen kart of spullen nodig; alles is bij de prijs inbegrepen.

Jouw eerste kartles ontvang je gratis en het lidmaatschap is op elk moment kosteloos opzegbaar, race je mee?

Vragen? Mail naar info@denhartogracing.com.