Goedkoop karten: kan dat?

Karten is een relatief dure sport, maar je kan het zo duur maken als je zelf wilt. Er zijn dan ook mogelijkheden om goedkoop te karten: we leggen het je uit in deze Race Blog. Let op: goedkoop karten is niet voor iedereen ‘goedkoop’, het blijft een wat duurdere sport en daar zijn we ons van bewust. Toch nemen we je graag mee in de kosten, je leest het hieronder.

Hoe duur is de kartsport?

In dit artikel geven we je ideeën en mogelijkheden om voordeliger te karten, maar wil je weten wat nu de ‘normale’ kosten zijn van de kartsport? Lees dan eens dit artikel.

Goedkoop karten: hoe?

Goedkoop karten kan op een aantal manieren, die zich allen richten op huurkarts. Begin je aan een eigen kart? Houd dan altijd rekening met hogere kosten. Eigen karts lijken voordelig: je betaalt meestal maximaal € 50,00 voor een hele dag karten, maar… Dan heb je de banden, benzine, schades en het onderhoud nog niet meegerekend. En die kosten kunnen flink oplopen, maar dat hangt er natuurlijk vanaf hoe(vaak) je rijdt.In de huurkarts hoef je niet voor je eigen materiaal te zorgen, je kunt namelijk gebruikmaken van de karts van een kartbaan en dat scheelt een hoop in de kosten. Het leuke aan huurkarts is dat iedereen in gelijkwaardig materiaal racet, budget speelt daar geen rol in. Hierdoor komt de échte coureur naar boven. Huurkarten is dan ook goedkoop karten. Reken ongeveer € 1,75 per minuut dat je aan het rijden bent, dan kom je meestal op de totale kosten uit. Het kan echter nog voordeliger!

Voordelig karten bij onze kartschool

Onze kartschool is een goed voorbeeld van goedkoop karten. Deze kartschool is namelijk tot stand gekomen door een samenwerking tussen Den Hartog Racing (de initiatiefnemer) en meerdere kartbanen. Samen zorgen wij ervoor dat het voor meer kinderen in Nederland mogelijk wordt om te karten als sport, op een goedkope manier. Een training van deze academy is zeer voordelig en je bent ongeveer 30 minuten daadwerkelijk aan het karten. Dit is één van de meest voordelige manieren om actief te karten in Nederland.

Extra acties om goedkoop te karten!

Een andere tip: sommige kartbanen hebben doordeweeks weleens acties als 3 heats voor de prijs van 2 of bijvoorbeeld evenementen als Onbeperkt Karten. Op die manier is het ook mogelijk om goedkoop te karten, maar daarvoor moet je even navraag doen bij de betreffende kartbaan. Lees hier meer over kart abonnementen.

Voordelig racen op een simulator

Wil je kosten drukken, maar toch racen? Dan kun je ook overwegen om te gaan simracen, hiermee bepaal je de kosten namelijk helemaal zelf. Daarnaast kun je zo veel racen als je zelf wilt, zonder dat de kosten op hoeven te lopen.

Staat jouw vraag, idee of onderwerp er niet tussen?

Heb je een idee, vraag of opmerking? Leuk! We horen graag van je. Voor contact zijn we enkel per e-mail bereikbaar, maar we streven er hierbij naar om je binnen 24 uur van een reactie te voorzien.