Karten op een natte baan, tips!

Als je weleens buiten kart, dan zal je vast een keer in de regen terechtkomen. Tenminste, je laat je niet tegenhouden door wat spetters. Toch? In de regen karten op een natte baan is erg leuk. In deze Race Blog vertellen we je waarom en geven we je tips om in de regen te karten.

Buiten karten: waar kan dat?

Er zijn verschillende outdoor kartbanen in Nederland. De meesten hiervan hebben ook huurkarts, dus kun je gewoon een heat boeken. Bekijk een lijst met alle buiten kartbanen van Nederland.

Karten op een natte baan

Als de zon schijnt is karten op een buitenbaan al erg leuk, maar ook in de regen is het een ware uitdaging. Door de natte baan wordt het asfalt gladder, waardoor de kart sneller uitbreekt. Je hebt te maken met meer over- en onderstuur, hoe ga je daar nu op de juiste manier mee om?

Tips regen karten

De ideale racelijn verandert zodra de kartbaan nat wordt (tenminste: in de meeste gevallen). We gaan er hierbij vanuit dat je zonder regenbanden (dus op slicks) rijdt. Huurkarts hebben namelijk geen regenbanden. In dit geval is het belangrijk om behouden en geconcentreerd te rijden. Maak vloeiende lijnen en de bocht zo recht mogelijk; dan hoef je minder te sturen.

De ideale racelijn loopt normaliter van buiten naar binnen naar buiten. De regenlijn blijft continu aan de buitenkant. Buiten-buiten-buiten en vermijd de geverfde curbstones of witte lijnen; die kunnen spekglad zijn. Rem rustig en opbouwend; niet ineens hard.

Inhalen in de regen?

Inhalen op een natte baan is lastiger dan op een droge baan. Met droog weer kun je jezelf 100% op de aanval richten, maar in de regen dien je voorzichtig te zijn. Een foutje zit in een klein hoekje, al helemaal in de regen. Pas dus goed op!

Wil je meer tips om op een natte baan te karten? Lees dan hier verder en bereid je outfit goed voor.

Staat jouw vraag, idee of onderwerp er niet tussen?

Heb je een idee, vraag of opmerking? Leuk! We horen graag van je. Voor contact zijn we enkel per e-mail bereikbaar, maar we streven er hierbij naar om je binnen 24 uur van een reactie te voorzien.