Tactisch nadenken in een kartwedstrijd! ?

Snelle rondes rijden, dat kunnen we allemaal leren. De één beter dan de ander, maar er is nog een ander aspect om een succesvol coureur te worden. Nadenken! In de Formule 1 moet je als coureur over van alles nadenken, maar er kijkt ook een gigantisch team mee om van alles te berekenen en in de gaten te houden. In de kartsport sta je er alleen voor, maar waar moet je dan over nadenken?

Lees ook: welke wedstrijden karten bestaan er?

Inhaalacties plannen

Zoals Olav Mol het zegt; ‘Er bij is één, er voorbij is twee’. Je kan naar een coureur toe rijden in een wedstrijd, maar vervolgens moet je wel gaan aanvallen. Dit kan je enorm onbezonnen doen (ja, die rijders zijn er), maar dat is natuurlijk niet hoe het hoort. De beste coureurs plannen een inhaalactie, wat wil zeggen dat ze van te voren al weten in welke bocht ze hun voorganger gaan inhalen.

Hoe kan je dit dan weten? Vrij simpel; er zijn vaak maar een paar bochten waar je überhaupt in kan halen. Vervolgens kijk je in welke bocht je bijvoorbeeld een stuk sneller bent of waar je voorganger continu een foutje maakt. Als je er dicht genoeg op zit, kan je jouw aanval inzetten! 

Wil je weten hoe je een goede inhaalactie kan plaatsen? Lees dan hier verder.

Jezelf goed positioneren

Het kan ook zo zijn dat er bijvoorbeeld voor je een gevecht tussen meerdere coureurs plaatsvindt. Nu moet je goed nadenken om jezelf op een mooie plek te positioneren. Hiermee kan je het gezegde ‘als twee honden vechten om een been, gaat de derde ermee heen’ waarmaken. Het gebeurt regelmatig dat er in het heetst van de strijd twee rijders samen vanaf schuiven, dan is het belangrijk om niet mee te gaan en de juiste lijn te kiezen om ze te ontwijken. Zie het aankomen en stuur eromheen! 2 vliegen in 1 klap.

Pitstop plannen

Rijd je een wedstrijd met pitstops (een endurance race)? Dan moet je jezelf goed bedenken wanneer je die wilt maken. Heb je een vrije baan voor je? Dan ga je natuurlijk nog niet naar binnen, tenzij het niet anders kan.

Succes met nadenken en vergeet niet dat je ook nog snelle rondes moet blijven rijden!

Lees ook: tips om een goede pitstop te maken!

Staat jouw vraag, idee of onderwerp er niet tussen?

Heb je een idee, vraag of opmerking? Leuk! We horen graag van je. Voor contact zijn we enkel per e-mail bereikbaar, maar we streven er hierbij naar om je binnen 24 uur van een reactie te voorzien.